2018-05-28 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

OMXSPI handlas stegvis neråt korrektivt, och visst, det kan röra sig om en impulsiv utveckling neråt som ännu är i sitt startskede – men det börjar snarare se ut som en komplex korrektion. I så fall kanske den större vågen -V- utvecklas till en sidledes triangel, vilket skjuter det riktigt starka utbrottet nedåt på framtiden, men ändå kan leda till ett test av 555-560 på några veckors sikt. Vi får se. Nästa strukturellt kritiska nivå på 578.25 har inte heller slagits ut – det fattas en bit ner dit alltjämt.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 handlas vidare i sidled, korrektivt, och det ser inte troligt ut att våg {B} skulle kunna vara slut ännu, då jag saknar en giltig våg 5 som avslutar den mindre formationen {c}. Så grundtipset – trots att USA-terminerna är neråt i skrivande stund – är att det bör finnas lite mer uppsida kvar. Men visst, våg 5 kanske tog slut i torsdags som en ”förkortad 5:e-våg”, men det hör till ovanligheterna och jag tror inte det blir så den här gången heller. Så jag är alltjämt beredd på en kortsiktig rörelse uppåt mot 2745, men den större vågen {C} neråt borde gå mot 2400-2425-området med start inom en inte alltför avlägsen framtid.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-05-28 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500-terminen har återhämtat sig en aning inför Europa-börsernas stängning. Detta är i linje med min teori att våg 5 uppåt kvarstår i S&P 500 Cash Index, vilket återupptar handeln imorgon.

  2. OMXSPI rekylerar upp en aning inför vår stängning, och läget är fortsatt oklart beträffande huruvida det är våg 2 uppåt som pågår eller de inledande skedena av våg 3 neråt.

Lämna ett svar