2018-06-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

Idag är det sista gratis blogginlägget om OMXSPI och S&P 500 intra-dag. OMXSPI-sektionen och S&P 500-sektionerna har redan flyttats till min internationella analystjänst, och istället för att kommentera varje OMXSPI och S&P 500 på kort sikt varje handelsdag, så kommer denna sektion att övergå till att uppdateras på tisdagar och fredagar, med 15-minuters-diagram för OMXSPI och S&P 500, mot en avgift på 2500:- (inkl. moms) per år. De som saknar medlemskap kommer att få tillgång till inläggen med en 30-dagars fördröjning.

De flesta aktieinvesterare tajmar marknaden fel, så även inköp av analyser och investeringar i hedgefonder. Intresset för betalda analyser (även från oss analytiker som själva handlar och slår marknaden och därmed bör kunna anses veta vad vi pratar om) är numer på låg nivå, efter ett gigantiskt rally som har gjort alla möjliga till potentiella börsvinnare. Detta är att jämföra med de två åren efter finanskraschen 2008, som var de bästa hittills i termer av kundtillströmning. Men då efter kraschen hade folk (mig inkluderat) bara kunnat köpa vad som helst, så hade det gått uppåt rejält. Nu är saker och ting omvända, vilket kommer att bli uppenbart framöver.

OMXSPI har slutfört minimikriterierna för våg <e> uppåt, som har tagit hem 581-området under dagens handel. Men det är för tidigt att påstå att våg <e> redan skulle vara slut. Nästa större formation kan vara en rörelse ner under Februari-botten, vilket är mitt förstahandsalternativ – men det ska fortfarande ses som obekräftat.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 tog igår inte hem den miniminivå som krävdes, indexet vände uppåt precis innan. Detta gör att min tolkning av våg [4] kan vara felaktig, eller så pågår formationen fortfarande, trots dagens inledande uppåtrörelse.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-06-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI har förmodligen inte avslutat våg < e > ännu, men om den blir en triangel, så kan dess högsta punkt ändå ha inträffat redan. Man bör vänta sig sidledes handel de närmaste dagarna, mellan ungefär 574-582.

Lämna ett svar