2018-09-07 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI ser ut att vara i en impulsiv formation neråt, och i värsta fall var våg -V- avslutats nu, vilket då placerar OMXSPI i en mycket stor fallande formation. Men – än så länge har ganska få sekundära bekräftelser i form av brutna kritiska nivåer brutits, och det finns fortfarande strukturellt utrymme för OMXSPI att tråckla sig ur det negativa scenariot. Så emedan toppen kan vara inne och vi nu befinner oss i inledningsskedet av en nedgångsfas mot 330-området, så behövs det fler brutna nivåer neråt innan man kan tillmäta det omedelbara negativa scenariot en hög trovärdighet.

OMXSPI 15 MIN

S&P 500 fortsätter handlas neråt väldigt hackigt och till synes korrektivt, och det kan innebära att toppen inte har inträffat i detta index ännu. Men det kan även röra sig om en komplex korrektion i vågposition 2 som kommer att bryta ut våldsamt neråt. Så man kan inte vara säker på en upprekyl heller. Och givet att S&P 500 sannolikt är nära en mycket signifikant topp här, så gör man klokt i att inte anta för mycket beträffande eventuellt kvarstående uppsida. Det kan straffa sig rejält, medan det man eventuellt kan tjäna på att köpa här sannolikt är mycket begränsat även om det skulle finnas lite mer uppsida kvar här.

S&P 500 15 MIN

Lämna ett svar