2017-08-15 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

Börshelvetet OMXSPI håller på i sidled och neråt idag, pressat av en USD/SEK som verkar göra en 5:e-våg neråt. Våg <E> pågår troligen fortfarande, och verkar tillverka en triangel av något slag i vågposition Y. Sidledes harvande är således att vänta under de närmaste börsdagarna för att slutföra våg Y, som bör ha kvar delvågorna c, d och e i ungefär detta prisområde.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 sparkade sig inte genom 2471-området igår, och bekräftade därmed inte markeringen {a}.

Men USA-terminerna är positiva i skrivande stund, då den store ledaren för det mycket framgångsrika landet DPRK har gått med på att skjuta sin kärnvapenbombning av Guam på framtiden, enligt det senaste uttalandet från DPRK.

På grund av denna ynnest och frist skänkt av den storsinte Store Ledaren, är terminsdjävlarna uppåt, och förmodligen kommer 2471 därmed att plockas hem idag, och då stärks teorin avsevärt att våg {a} av {4} tog slut vid nuvarande markering, och även att våg {b} uppåt därmed är vad som pågår. Man bör dock inte vänta sig alltför mycket omedelbar fortsättning uppåt, eftersom att våg {c} av {4} något neråt inte bör ligga alltför långt fram i tiden. Utseendet och djupet på våg {c} kommer förhoppningsvis att ge bra ledtrådar om vad våg {4} hade tänkt bli för formation. Just nu är väldigt många alternativ öppna för denna formation.

S&P500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-08-15 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI verkar fortsätta med våg {C} av neråt in mot slutet av dagens handel, och formationen blir kanske inte klar förrän imorgon. Nästa våg bör vara våg {D} uppåt, mot åtminstone 561-området.

  2. S&P500 har inte slagit genom 2471 ännu, och har initierat en korrektion under nivån. Därmed har inte markeringen {a} solidifierats mer ännu, men den är troligen korrekt. Som det ser ut nu bör S&P500 handlas korrektivt kanske hela dagen, men inom 0-3 handelsdagar inleda nästa mindre uppåtfas genom 2471-nivån, för att slutföra våg {b} av {4}.

Lämna ett svar