2017-08-16 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500

God eftermiddag.

OMXSPI är kanske fortfarande i våg {C}, eller i våg {D}. Våg <y> ser ut att bli en triangel, av ännu okänd typ. Alternativt blir formationen en Flat-formation, där våg {C} neråt kvarstår, vågorna från senaste botten ska då tolkas lite annorlunda, och då finns en sista kapitulationsvåg neråt kvar som avslutar våg {Y}. Jag är på grund av dessa alternativ positiv på något längre sikt, men på 1-2 veckors sikt är osäkerheten större, och mer tricks och lite mer nersida kan finnas kvar.

OMXSPI 3 MIN

I S&P500 bör våg [B] pågå eller vara avklarad, och följas av våg [C] av {b} uppåt, som praktiskt taget måste ta sig över 2471 inom kort. När våg {b} är klar – var det nu blir, finns många varianter där denna våg legitimt kan stanna både under och över förra toppen – så bör våg {c} neråt efterträda, och denna våg {c} kan avslöja vad våg {4} är för sorts formation.

S&P500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-08-16 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500

 1. S&P500 har nu brutit sig genom 2471-området, vilket kraftigt stärker min teori att antingen våg {4} eller pågår (4:e vågor oavsett alltså, med mer uppsida följande därpå), och teorin stärks även att en A-våg, tills vidare markerad som {a} av {4}, har tagit slut enligt markeringen.

  Våg [C] av {b} uppåt verkar pågå just nu, och den bör gå mot 2480-området, men inte nödvändigtvis mycket mer än så. Den får dock gå högre, enligt reglerna och riktlinjerna, vilket gör den riktigt kortsiktiga förutsägbarheten ganska låg just nu.

  Nästa våg i S&P500 bör vara våg {c} neråt, återstår att se vad den får för struktur och djup.

 2. OMXSPI, där har nog våg {C} tagit slut ändå (fast man kan inte vara helt säker ännu…), och våg {D} uppåt kan också vara slut. I så fall pågår våg {E} neråt.

  Märk väl att detta är bara en möjlighet att tolka den större vågen , i värsta fall ska man se dess interna vågor lite annorlunda, och vi får då en kvarvarande lite större våg neråt när S&P500 tillverkar våg {c} av {4}.

  Men överlag pekar både den häri publicerade vågräkningen, samt det alternativ jag ser, på mer uppsida inom 1-2 handelsveckor. Det är bara att den ena möjligheten innehåller ytterligare en körning neråt, troligen då en liten bit förbi 553-området.

  USD/SEK har börjat repa sig en aning dock, och det kan trigga korrelationshandel och relativ styrka för OMXSPI framöver om USD/SEK ändrar riktning, varvid vår smått hopplösa Stockholmsbörs kanske en tid outperformar S&P500.

Lämna ett svar