2017-08-21 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God dag.

OMXSPI har kanske bottnat våg {C} vid dagslägsta, men jag är skeptisk, då de rörelsen ner till dagslägsta inte ser ut som en ren impuls. Någonstans i våg {IV} av {C} har en Expanderande Triangel förekommit (enligt markeringen), men om den utgör hela (som nu markerat) eller ej återstår att se. Jag är skeptisk, och emedan våg {C} kanske är slut redan, så ska man vara beredd på att det kanske fattas lite mer nersida för att helt göra klart formationen. Vi får se om läget klarnar inför dagens stängning.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 såg under fredagens handel ut att bli klart med våg [III], och bör då vara i våg [IV]. Markeringarna [3] och [4] är osäkra, och vi får se om de överlever dagens handel. Det som är nästan 100% är att någon typ av 4:e-våg pågår, men om det sen är just våg [IV] enligt markeringarna, återstår att se.

Impulsen som utgör våg {c} av {4} borde vara nära sitt slut, men detaljerna beträffande de sista 4:e- och 5:e-vågorna blir som vanligt kluriga att få rätt på direkt från början.

S&P500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-08-21 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI har fallit ytterligare under eftermiddagen, och min skepsis beträffande att våg {IV} redan skulle vara slut var befogad. Nu ser det dock mycket bättre ut, däremot kan man fortfarande argumentera för att det fattas några få små vågor internt i våg {V} för att helt göra klart denna våg. Men möjligheten till en rejäl vändning uppåt under morgondagens handel har stärkts kraftigt.

  2. S&P500 är svåravgjort just nu inför vår stängning, men kan kanske vara färdigt med våg [IV] av [5] enligt tidigare markering, och nu vara i våg [V] av [5]. Jag är dock skeptisk mot mina markeringar här, och det är framför allt [3] och [4] tidigare, som kan bli föremål för revision. Överlag kvarstår min bedömning att det mesta av den här impulsen är avklarat.

Lämna ett svar