2017-08-18 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God morgon (?).

Vi börjar idag med S&P500. Naturligtvis var mina kortsiktiga teorier om våg {b}:s utsträckning fel, och istället för att eländet orkade lite till, till 2480-2485, så inleddes våg {c} från 2475-området.

Våg {c} ser ut att bli en impulsiv formation, vilket tillsammans med strukturen på våg {a} och {b} talar för att en Flat-formation pågår, som våg {4}. Då det definitivt föreligger tveksamhet kring huruvida våg <III> kan vara slut eller ej, så kan det också bli så att den här formationen får uppgraderas i storlek till att vara våg <IV>, men det går inte att säga någonting om det ännu.

I 3-minuters måste det även i den bifogade tolkningen av våg {c}:s struktur, finnas mer nersida kvar, om än begränsad i ”best case”-scenariot. Man bör vänta sig mer nedsida idag och troligen även i början på nästa vecka. De föreslagna strukturmarkeringarna i 3-minuters från markeringen [2], är tills vidare oklara.

CNN Money:s Fear & Greed Index ( http://money.cnn.com/data/fear-and-greed/ öppnas i ny flik) föll igår till 19 ”Extreme Fear”, en notering som detta komposit-index inte har uppvisat sedan botten innan Trump valdes till president under november 2016. Även i dagsdiagrammet är S&P500 nära en klar översåld signal, dock finns det lite mer nersida kvar att ta ut där innan en riktig signal triggas.

S&P500 3 MIN

I OMXSPI har marknaden falsifierat min teori att hela våg <y> blev en triangel, och det verkar som att de senaste dagarnas triangel bara var intern och bör ses som våg {B}, vilket var det ’worst case’-scenario jag varnade för men ej trodde på.

Våg {C} neråt pågår just nu som en impuls, och har lämnat ett fint öppningsgap ovanför tack vare paniksäljarna, men, det finns sannolikt en del nersida kvar om än möjligen begränsad, för att slutföra alla subvågor som man normalt ser i en fullt utvecklad impulsiv formation. Det är därmed tveksamt om OMXSPI vänder uppåt idag, likt S&P500 så ser det alltjämt lite ofärdigt ut på nersidan, förmiddagens ras inkluderat.

OMXSPI 3 MIN

2 tankar kring ”2017-08-18 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. Oklart om OMXSPI har bottnat ut våg {C} idag, i så fall måste våg {C} ha avslutats med en förkortad 5:e-våg, vilket i och för sig är möjligt, men relativt ovanligt ändå.

    Våg {C} kan alltså vara slut eller ha lite kvar att göra i början på nästa vecka, man bör vara beredd på endera.

  2. I S&P500 bör våg [ III ] vara nära sitt slut. Men det ser alltjämt ut att fattas några mindre vågor neråt i indexet, och i skrivande stund är det oklart om dessa formationer blir klara idag.

Lämna ett svar