2017-08-23 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI korrigeras en aning från dagshögsta; som läget ser ut nu tror jag att det bara rör sig om en korrektiv formation, och att OMXSPI bör fortsätta mot 573-området inom kort. Detta stärks om 557 också kan återtas. Vi får dock se vad marknaden tror om mina fina ritningar, planer och streck…

OMXSPI 3 MIN

S&P500 drog på rejält uppåt igår, och gick genom även 2453.25, vilket tog bort ett omedelbart negativt scenario. Nu finns det bara en rimlig negativ vågräkning var, och den elimineras först om även 2473 kan återtas. Skulle det ske så är det mycket sannolikt att S&P500 tar hem 2500 och kanske även 2525.

Överlag stärktes min vågräkning avsevärt igår, och därmed teorin att våg {5} av <III> uppåt har inletts och pågår. Men – innan 2473 också har plockats hem så finns det ett kvarvarande möjligt negativt alternativ (som dock ser dåligt ut beträffande vissa detaljer…). Så försiktighet anbefalles fortsatt – marknaden kan pulverisera ens planer och fina ritningar närsomhelst på de mest oväntade sätten. Men det ser ut som att jag kommer att få rätt med att S&P500 ska mot 2500-området härnäst.

S&P500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-08-23 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. S&P500 har inlett dagens handel neråt med ett gap, som troligen stängs inom kort. Jag tror att det som pågår är del av en 3:e-våg uppåt, och att indexet inom kort fortsätter uppåt, men som tidigare konstaterat så måste man ändå vara på sin vakt fram tills att 2471 eventuellt återtas – därpå är det nästan garanterat att indexet går till 2500+.

  2. OMXSPI är förmodligen bara i en korrektiv formation inuti en större stigande impuls, men om indexet inte stänger ovanför 555.1 så är denna slutsats kanske fel, och mer kortsiktig nersida kan då kvarstå innan nästa ryck uppåt.

Lämna ett svar