2017-08-24 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

Hej.

Det svenska skräpindexet OMXSPI backar tillbaka en del även idag, till synes korrektivt. Det slutliga djupet på den här pågående nedgången kommer förhoppningsvis avslöja mer om vad som kommer att hända på någon veckas sikt, men just nu är det mycket som är oklart. Uppgången som har varit hittills, går möjligen att tolka som en komplett impulsiv formation, som nu då korrigeras, vilket går emot min tidigare uppfattning att en stark 3:e-våg var under utveckling redan nu. För ögonblicket har jag inga fler tillägg, vi får se vad mäklartomtarna i Stockholm bjuder på under resten av dagen, i termer av strukturell (o)klarhet.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 korrigerades en aning igår, och jag har hittat ett sätt för detta index att kanske vara kvar i våg {4}, om denna blir en NEU-TR-formation. Men oavsett vilket så har detta låg praktisk betydelse, då jag ändå tror att våg {5} av <III> om den inte redan har inletts, kommer att påbörjas inom kort och ta S&P500 mot 2500+, kanske ända upp till 2525-området till och med.

S&P500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-08-24 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. S&P500 handlas korrektivt i sidled, och har inför vår stängning idag inte lämnat några ytterligare avgörande besked om huruvida våg {4} alltjämt pågår, eller om indexet redan är i våg {5} av . Strukturellt är bägge alternativen tills vidare möjliga. Bägge två pekar dock på högre nivåer framöver; troligen en passage av 2500.

  2. OMXSPI har handlats segt och korrektivt hela dagen, efter att morgonens positiva start gick om intet. Ingenting avgörande verkar ha inträffat i indexet innan vår stängning, och man ska vara beredd på lite mer eventuell nersida härifrån inom kort, den bör dock vara begränsad. Skulle indexet ta sig genom 555.15 så är korrektionen kanske slut.

    Min uppfattning är tillsvidare oförändrat att indexet ska mot cirka 573.

Lämna ett svar