2017-09-14 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

Den svenska börsen släpar sig hittills idag så smått uppåt, trots att omvärlden är något minus.

OMXSPI ser ut att vara i våg [5] uppåt, som verkar bli en Terminal Failure-formation, vilket om detta stämmer, innebär att börsen bör toppa ut den här uppgångsfasen antingen imorgon fredag, eller på måndag, och därefter göra inleda en större korrektiv formation neråt och i sidled, dock inte nödvändigtvis ner mot botten i slutet av augusti.

Om denna teori stämmer, så är OMXSPI just nu troligen i våg [III] av [5] uppåt, vilken bör avslutas någonstans ovanför 569, för att därefter följas av en liten våg [IV], och därefter en våg [V] uppåt, som når 570-573-området. Kring 571.20 ligger 50%-nivån av korrektionen från juni-toppen, och det är ett ganska troligt mål för marknaden i den här uppgångsfasen.

Så – man bör just nu vara vaksam då vi kan få en topp på några veckors sikt nu över de närmaste dagarna. Skulle OMXSPI tokrycka uppåt genom 570.9-området *utan* att först ha gjort färdigt våg [IV] neråt, så är min vågräkning lite fel i nuvarande format, och våg [5] kan då bli förlängd en bit bortom 573-området. Vi får se.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att tillverka en korrektion, men har troligen inte toppat ut våg {5} av <III> riktigt ännu. Jag väntar mig mer uppsida över de närmaste dagarna, till åtminstone 2500, och kanske även 2517 och 2533 som tidigare aviserat.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-09-14 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI är nu förmodligen i våg [III] av [5], vilken bör vara klar inom kort. Risken har nu ökat avsevärt i OMXSPI, men, om det jag tror är våg [III] bryter genom 571 innan våg [IV] är på plats, så reduceras risken en aning, och uppgången kan då kanske till och med utmana 578-området.

    Men tills vidare är det troligaste att vi nu ser våg [III] uppåt, inom kort följd av en liten våg [IV] neråt, och sen våg [V] uppåt initialt under morgondagens handel. Därpå är våg [5] slut, och då bör marknaden vända neråt, med en ganska skarp men troligen i det stora hela ändå modest nedgång.

    Vi får se. Räkna tills vidare med en topp och vändning imorgon.

  2. S&P 500 håller med sidledes konstigheter fortsatt, och är förmodligen inte färdigt med våg {5} som helhet. Låg förutsägbarhet i 3-minuters där just, och jag avvaktar med fler kommentarer.

Lämna ett svar