2017-09-15 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

OMXSPI irriterar mig idag, då börsen har fräckheten att skapa mycket märkliga korrektiva mönster över de senaste dagarna, istället för att följa mina ritningar exakt. Tyvärr har elaka börsmäklare och ondskefulla storbanker och felprogrammerade algoritmer alldeles för mycket att säga till om – och dessa opålitliga kategorier av klåpare förstör för alla andra fredliga börshandlare. För djävligt.

OMXSPI har nu tillverkat korrektiva rörelser flera dagar i rad, både på uppsidan, och förmodligen även neråt idag. Jag har reviderat våg {b}:s slutpunkt en aning, men får inte rätt på uppgången de senaste dagarna för det. Min bästa gissning för tillfället är att det kan röra sig om en stigande komplex korrektion i våg [4], som bör leda till en fortsättning uppåt i våg [5] inom kort, men förutsägbarheten i OMXSPI har nu minskat kraftigt, efter att indexet i några dagar/veckor har varit tämligen medgörligt.

Så vi får se. Tänkbart är även att våg [3] förlängs mycket mer än indikerat av nuvarande markeringar, och då är den här nedgången idag förmodligen bara avslutningen på våg [II] av [3] (detta kräver dock fler justeringar i 3-minuters…).

OMXSPI 3 MIN

Det amerikanska skräpindexet S&P 500 har handlats korrektivt de senaste dagarna, och jag tror alltjämt inte att indexet har toppat ut. Som tidigare aviserat tror jag på 2500-2517-2533 som målområden, och särskilt de som är över 2517 då. Jag har därmed inga tillägg för S&P 500 just nu, kanske läget klarnar inför dagens stängning.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-09-15 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. I OMXSPI har jag börjat underhålla den markerade vågräkningen, som är något justerad mot den jag presenterade tidigare idag. Enligt denna vågräkning pågår just nu slutfasen av vad som kanske är våg [II], vilken inom kort då bör följas av våg [III] uppåt.

    Närmaste köpsignal är nu på 569.1 – ett brott där signalerar en förmodligen omedelbar fortsättning på uppåttrenden.

  2. S&P 500 har inlett dagens handel trevande, och handlas just nu straxt under 2500. Indexet ser ut att vara fortsatt korrektivt vid vår stängning. Målen på 2500+, 2517 och 2533 kvarstår tills vidare.

Lämna ett svar