2017-10-04 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God dag.

OMXSPI korrigeras i sidled hittills idag efter den senaste ängsliga vansinnesrally som på klassiskt manodepressivt manér har tagit Stockholmsbörsen till löjligt överköpta nivåer. Våg [IV] verkar nu pågå som en ännu typokänd sidledes formation, som redan har uppfyllt sina minimikriterier, men kan ta ut svängarna mer. Våg [V] av [5] uppåt bör dock följa.

Detta fortsätter vara ett läge med dålig kortsiktig förutsägbarhet, då den större vågen -V- i *ett* utfall kan undgå att göra en ny topp kring 600-605, men där övriga gångbara alternativ pekar på 600+. Samtidigt är börsen så pass överköpt så att en ganska signifikant korrektion på -2-3% inte skulle vara alls orimligt, och dessutom gå att få in alla öppna och typiska utvecklingar för våg -V-.

Detta är det normala med marknaderna – de flyttar sig från situationer med låg förutsägbarhet till situationer med hög förutsägbarhet. Just nu är förutsägbarheten alltså kortsiktigt låg, varvid andra bedömningskriterier än Elliott Wave-strukturerna bör styra ens agerande.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har falsifierat min tidigare kortsiktiga teori för våg {5}, och jag presenterar en justerad utveckling i dagens 3-minutersdiagram. Men – denna teori behöver mer arbete, och jag får återkomma till den. Men den föreslår att en topp är närliggande i tid och pris och att en signifikant korrektion kan inledas inom kort.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-10-04 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

Lämna ett svar