2017-10-03 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

OMXSPI handlas vidare uppåt i våg (5) av [III] som hade mer kvar än jag väntade mig. OMXSPI verkar genomföra samma super-överköpthet som tidigare i år, och indexet är uppe på mycket överköpta nivåer i indikatorerna i dagsdiagrammet, och är rejält utanför den adaptiva trendkanalen igen.

Våg [IV] neråt borde inledas inom kort, men det ser inte ut som att hela våg (5) är klar ännu. Så det kanske dröjer tills imorgon.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har förlängt våg {III} väsentligen mer än vad jag trodde och är inte långt från 2533-målet jag trodde att våg {V} skulle ta hem. Våg {III} får inte bli mycket längre än så här, så om uppgången fortsätter idag så har jag gjort ett (troligen mindre, men ändå…) bedömningsfel någonstans. Vi får se vad dagens handel bjuder på…

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-10-03 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 är fortsatt överköpt, men har förmodligen falsifierat delar av min vågräkning i 3-minuters som jag nu har lågt förtroende för. Jag har dock ingen bättre just nu, även om en ny bedömning är under luppen. Vi får se om jag anammar den.

    Oavsett vad så har S&P 500 nästan nått mitt 2533-mål också. Sannolikheten för en rekyl neråt har tilltagit avsevärt, men jag tror att det fattas lite, lite mer på uppsidan.

  2. OMXSPI är kanske kvar i våg (5) av [III] inför vår stängning. Indexet är som tidigare konstaterat dum-överköpt i dagsdiagrammet, som det ofta blir när Stockholmsbörsen får löpa fritt.
    Det är dock ännu inte så extremt som det var i början av maj, men nästan.

    Oavsett vad så bör OMXSPI ta hem 601+ innan hela uppgångsfasen är avklarad, så man bör ändå vänta sig mer lite mer press uppåt. Risken är dock kraftigt förhöjd nu, och speciellt efter att 598,42 eventuellt passeras.

Lämna ett svar