2017-10-12 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

OMXSPI har kanske avslutat våg (G) av [IV] imorse, med våg [V] uppåt pågående. Men strukturen för den hittillsvarande möjliga våg [V] är ännu inte entydigt positiv, och jag tycker därmed att den låga förutsägbarheten består. I värsta fall kanske våg [V] dessutom avslutas som en förkortad 5:e-våg vilken då redan kan vara klar.

Så – risken är fortsatt hög, och den kortsiktiga förutsägbarheten är fortsatt låg. Antingen har indexet redan toppat ut för en tur ner mot 555-565-spannet, eller så kommer det att ta hem 600+ innan en signifikant korrektion inleds (vilken då förmodligen går förbi 555-565-området). Bättre än så kan jag inte säga för tillfället.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har handlats korrektivt uppåt de senaste två dagarna, och jag är tveksam till om våg [4] kan anses vara klar. Den pågår troligen fortfarande, och är av fortsatt okänd typ (alternativen är Flat, NEU-TR, Diametric, Expanderande Triangel, eller korrektiv kombination). Våg [5] har således förmodligen inte inletts ännu.

Risken är dock fortsatt väldigt hög även i S&P 500. För OM våg [4] är slut vid den senaste botten (den 9:e oktober), så kanske våg [5] pågår som en avslutande stigande kil, vilken då kanske blir klar idag eller på fredag, och leder till ett våldsamt utbrott neråt.

Så alltså är min bedömning mer eller mindre densamma i S&P 500 som i OMXSPI – en topp kan vara närliggande i tid och pris i bägge alternativa utvecklingar jag ser, och den potentiella nedsidan är mycket större än den uppsida jag kan se. Sen kan marknaden dock göra vad f-n den vill, den är ju dessvärre inte bunden att göra exakt som jag vill – så bägge mina alternativ kan så klart falsifieras på något sätt av marknadseländet.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-10-12 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI har handlats tämligen intetsägande sedan dagens analystråd inleddes, och jag har i skrivande stund inga tillägg till föregående analystext för OMXSPI.

Lämna ett svar