2017-10-25 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag.

OMXSPI segar sig uppåt en aning idag, men har en bit kvar till 591.5 som måste återtas för att signalera att indexet kan vara på väg mot 598.5. Tills vidare är förutsägbarheten fortsatt dålig, och risken hög på alla tidshorisonter.

OMXSPI 3 MIN

Efter gårdagens handel i S&P 500, så ser det allt mindre ut som att nedgången från senaste toppen är en impuls. Det rör sig förmodligen om en korrektion, vilket i sin tur innebär att våg [5] förmodligen pågår, och att mer uppsida är att vänta. Denna teori stärks om 2573.25 återtas, men, en passage av nivån innebär inte nödvändigtvis att marknaden har avslutat den pågående korrektionen, och på några dagars sikt kan det ändå vara korrektiv sidledes handel med en liten kvarvarande nersida, även om nivån återtas. Däremot signalerar en passage av nivån att marknaden bör ha mer kvar att göra, netto, förr eller senare.

Mot detta måste man sen ställa att risken ändå förblir väldigt hög på allt annat än kort sikt – en topp håller troligen på att formas här i krokarna.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-10-25 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 faller avsevärt under inledningen av dagens handel, vilket inte riktigt är vad jag väntade mig.

    Det kan faktiskt vara så att den ganska stora vågen därmed har inletts. De till synes korrektiva vågorna som marknaden hittills har producerat sedan toppen, talar för detta. Formationen bör bli en relativt stor korrektion, men den behöver inte bli särskilt djup, däremot bör den ta en del tid i anspråk.

    Vi får se vad de närmaste dagarnas handel utvisar, det är ett ganska oklart läge än så länge.

  2. OMXSPI handlas neråt en aning idag, men inte i närheten av exempelvis USA-börsens tapp. De senaste dagarnas strukturer är fortsatt oklara, men jag tror att en sidledes Flat-formation pågår sedan morgonens botten. Om dess kommande C-våg uppåt kan slå ut 591.50 så ökar klarheten en aning – men tills vidare är detta fortsatt ett svårförutsägbart läge som innebär en ganska hög risk.

Lämna ett svar