2017-10-24 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag.

OMXSPI backar tillbaka ytterligare idag, vilket inte riktigt är vad jag väntade mig, men, strukturen på nedgången talar åtminstone inte ännu för att en ny topp över 598.5 är utesluten. Tills vidare är tror jag därmed på kortsiktig uppsida, men, som tidigare konstaterat, att det kommer en kraftig nedgång efter en eventuell ny topp. En sådan nedgång kan vi få i alla fall härifrån, varvid jag alltså enligt tidigare resonemang väljer att betrakta detta som ett högriskläge redan nu.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 handlades neråt igår, i en struktur som kanske blir en impuls till slut. Men USA-terminerna är uppåt en bit just nu, och det är möjligt att nedgången avbryts här. Inom de närmaste dagarna bör vi få svar på om våg [5] är slut eller inte.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-10-24 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 förefaller vara kvar i våg [5], men, en starkare indikation på detta erhålls först om 2573.25 återtas. Det kan finnas mer uppsida kvar, men, som sagt, med en dålig risk/reward.

  2. OMXSPI har trillat ner mer än väntat idag, men återhämtar sig en del inför vår stängning. Om 591.5 kan återtas så bör marknaden fortsätta uppåt. Men tills vidare ser det oklart ut i 3-minuters, och i värsta fall (vilket dock vore det statistiskt mest ovanliga) så blir det ingen avslutande ny topp kring 600. Vi får se. Alltjämt är detta ett dåligt läge ur risk/reward-synpunkt, särskilt på lite längre tidshorisonter.

Lämna ett svar