2017-11-01 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI har idag klarat av sitt minimimål på 598,5 och även passerat 600. Därmed är viktiga minimikriterier för våg den större formationen -V- nu uppfyllda.

Det finns dock ytterligare ett distanskriterium kvar, som pekar på en passage av 604-området, men detta är inte ett ”måste”, utan är endast en riktlinje. Men det är ändock ganska troligt att det blir lite mer uppsida. Risken är dock ännu högre nu än tidigare, då ännu fler kriterier har klarats av.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att tillverka en triangel i vågposition <IV> och den klarades troligen av igår, med tanke på att USA-terminerna ser väldigt positiva ut nu inför starten på dagens USA-handel. Därmed kan man vänta sig att våg <V> uppåt inleds idag. Formationen <V> bör orka med att ta hem 2590-området.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-11-01 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. Det är låg förutsägbarhet i S&P 500 just, då det är minst sagt oklart om våg pågår eller ej. Våg bör inte ha blivit så kort så att den är slut redan vid dagshögsta, även om det finns en liten möjlighet att det är så. Förmodligen finns det mer uppsida inom kort.

    En viktig nivå på kort sikt just nu är 2575 – en passage där eliminerar en kortsiktig möjlighet. Tills vidare är förutsägbarheten på kort sikt dock låg.

  2. I värsta fall har våg [5] (och den större formationen -V- …) redan tagit slut vid dagshögsta, och OMXSPI faller på ett hittills till synes impulsivt sätt. I och med att minimikriterier redan har uppfyllts för indexet under dagens handel, så har risken ökat markant. Men än så länge är det för tidigt att avskriva möjligheten att det blir en stöt uppåt mot 604-605-området, då detta skulle uppfylla en ganska vanlig riktlinje.

Lämna ett svar