2017-12-04 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI gör en riktig idiot-rusning idag, på en kombination av nyheter från i fredags och helgen, kanske då framför allt det amerikanska nettoskattehöjningspaketet, som endast leder till väldigt små skattesänkningar för amerikanska företag, vilka utspritt på en 10-årsperiod inte är någonting att tala om. Utöver det höjer nettoskattehöjningspaketet den amerikanska statsskulden avsevärt, så att mer skatt senare behöver tas ut för att betala av räntan på lånen.

Strukturellt sett så stärker marknaden avsevärt sannolikheten för att våg [2]/[B] alltjämt pågår. Det bör då vara våg [c] uppåt som pågår nu, och den ser ut att bli en impuls som bör nå minst 580-området, baserat på våg [c]:s förmodade komponenters mest troliga minimiutsträckning. Man bör alltså vänta sig 580-området inom kort. Men efter att våg [c] är klar, bör den större vågen [3]/[C] neråt inledas.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500, skojarbörsen, kraschade rakt ner under fredagens handel, och studsade sedan uppåt, understöttat av att amerikanska ”fake news”-mainstream-medier (ungefär samma urusla kvalitet som våra svenska socialistiska DDR-mainstream-medier), chockade marknaden med lögner relaterade till Trump.

Skojerierna ser ut att ha resulterat i en NEU-TR-formation, som då troligen ska ses som en 4:e-våg. Dock är dess djup strukturellt problematiskt, då 2610 lämnade in under ”fake news”-kraschen – och detta kan innebära att markeringarna {c}, {d} och {e} av {4} är felaktiga. Hur som helst, NEU-TR-formationen bör alltså följas av en fortsättning uppåt, som USA-terminerna för ögonblicket indikerar.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-04 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI ser ut att vara i våg (4) neråt, av [c]. Imorgon bör våg återstoden av (4) och därpå våg (5) stå på schemat. 580 har infriats, men man kan vänta sig att ytterligare mer uppsida kanske tas ut innan våg [c] av [2]/[B] är helt klar.

  2. I S&P 500 misstänker jag att en Terminal Failure kanske formas här, då USA-marknaden verkar vara ganska så trött (trots nettoskattehöjningspaketet som de flesta marknadsstollar verkar tro är en skattesänkning och därför har haussat på). Men även i en Terminal Failure bör det kvarstå en våg uppåt, när den här korrektionen från dagshögsta är avklarad.

Lämna ett svar