2017-12-01 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI rusar uppåt från dagslägsta och testar Daily MA200 underifrån just nu, efter att först ha skickats ner på nyheter om den amerikanska nettoskattehöjningen. Nu idag är tongångarna från USA lite annorlunda, och nettoskattehöjningspaketet som förmodligen kommer att pressa upp räntorna också, verkar ändå gå genom, vilket har lett till en vansinnesrusning uppåt i S&P 500-terminen, vilket då har släpat upp det mindre entusiastiska Europa också.

OMXSPI har kanske gjort klart våg [2]/[B] nu, men marknaden gillar att djävlas med folk, särskilt vid sådana här ”viktiga” händelser, och om våg [2]/[B]:s mittersta vågfas [b] blev en Diametric-formation, så kanske vi ser våg [c] uppåt först nu. Det är svårt att säga.

Man bör vara beredd på såväl fortsättningar uppåt som neråt, men, om OMXSPI tar sig förbi 576.50 igen, så pågår förmodligen våg [2]/[B] fortfarande.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 är förmodligen kvar i våg {5} uppåt, då gårdagens reträtt från toppen inte ser så värst impulsiv ut. Men det finns alltjämt ingen klar och tydlig struktur för våg {5}, och det antyder att det kan finnas mer uppsida kvar att göra.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-01 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI studsar inför stängningen från triangelns golvtrendlinje – men – då USA:s korrupta senatsomröstning om nettoskattehöjningspaketet stundar, så bör man vara öppen för andra möjligheter.

    Exempelvis, om våg [b] blev en Diametric, så är dagens nedgång INTE starten på våg [3]/[C], utan endast en del av våg [2]/[B]. Så trots att en del teknisk skada har gjorts idag så är det fortfarande inte klart om våg [3]/[C] neråt har startat.

    Dålig kortsiktig förutsägbarhet således, däremot är jag säkrare på något längre sikt, angående att våg [3]/[C] neråt kvarstår att göra.

    Men… vi får se vad marknaden tycker om mina åsikter.

  2. S&P 500 faller i skrivande stund helt plötsligt mot 2640 på nyheten om att Flynn kanske kommer att vittna mot Trump, enligt hittills obekräftade uppgifter. Kanske är våg {5} slut här? Dock måste även 2610 brytas genom för att ge starkare indikationer, och helst även 2595.

Lämna ett svar