2017-12-06 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI har idag återigen gått genom Daily MA233, vilket är en dålig indikation. Det är andra gången på några handelsdagar som stödet testas. Det håller dock i skrivande stund. Marknaden har idag även gjort en ny lägre botten för den här marknadsfasen, vilket tillsammans med den serie lägre toppar som är tydligt synlig i dagsdiagrammet under de senaste 2.5 handelsveckorna, indikerar en fortsatt fallande trend. Se mer information och analyser och diagram på fler tidshorisonter i OMXSPI-analyssektionen.

I intra-dag-diagrammet så har dagens abrupta inledande ras brutit genom 573.50 med god marginal, vilket då talar för att våg [2]/[B] är slut. Just nu tror jag att formationen [c] tog slut med en lägre topp för sin våg (5), och att våg [3]/[C] neråt därmed inleddes redan igår. I denna nedåtfas, så tror jag att våg [I] pågår just nu, och att dess våg (3) neråt pågår nu (eller kanske är slut vid dagslägsta, vilket jag dock tror är osannolikt).

Allt som allt så pekar den tekniska bilden på en fortsättning neråt framöver. Men, man kan aldrig vara säker på någonting, och innan OMXSPI eventuellt bryter genom 565 så har ingenting avgörande inträffat i vare sig vecko- eller dagsdiagrammet, trots multituden av kortsiktigt negativa tekniska tecken.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 trendade fortsatt neråt igår, och slog nästan ut den viktiga kortsiktiga nivån 2627.50, som dock överlevde sluthandeln (S&P 500-terminen har dock redan plöjt genom nivån).

Detta är ett illavarslande läge i S&P 500, för det finns en vågräkning (dock med låg sannolikhet, men…) som föreslår att våg {5} avslutades där markeringen står just nu. Och eftersom att S&P 500 inte återtog 2650-området igår, så har denna tolkning stärkts avsevärt.

S&P 500 måste dock tydligare signalera en fortsättning neråt, och det sker om 2627.50 och 2605 och framför allt 2597 bryts genom. 2597 är den starkaste signalen om att en viktig topp kan ha satts, och att en stor korrektion förmodligen har inletts. Tills vidare innan dessa nivåer har brutits, så finns det dock andra alternativ kvar, men det ser allt sämre ut.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-06 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 har slagit genom 2627.50 hittills idag, vilket är en liten negativ signal, dock ej utslagsgivande. Emedan det försämrar det tekniska läget något, så skulle även 2605 behöva lämna in för att ge klarare indikationer och toppsignaler. Och så framför allt 2597.

  2. Det har vällt in stöd- och dippköpare (det är det enda börshandlar-kollektivet kan numer, alltså att köpa oavsett nyhetsflödet och marknadssituationen), och därmed räddat upp OMXSPI en liten bit från dagslägsta.

    Det har även skapats en vågstruktur med LÅG förutsägbarhet inför vår stängning, och detta kastar en del tvivel kring om våg [2]/[B] faktiskt är avklarad.

    Jag känner mig ytterst osäker på kortare sikt inför morgondagens handel, och konstaterar att det finns goda argument för endera riktningen på kort sikt. Förhoppningsvis klarnar läget upp en aning under morgondagens handel. Just nu är det lite ”singla slant” eller ”kasta tärning” kring vartåt det öppnar imorgon.

Lämna ett svar