2017-12-07 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God morgon,

OMXSPI handlas upp för starkt idag för att det omedelbara negativa scenariot ska hålla, och jag tror därmed att man bör se våg [c] av [2]/[B] som alltjämt pågående. Antagligen har en komplicerad DIAMTR-formation ägt rum mitt i korrektionens [b]-vågs mitt, vilket har skapat många irriterande falska utbrott, gårdagens handel är ännu ett av dem.

Så, min teori nu är att våg [c] uppåt pågår, närmare bestämt, våg (3) av [c]. Alltjämt så kvarstår min bedömning att en kraftig nedgång kommer i våg [3]/[C] framgent, men, min uppfattning att denna formation inleddes häromdagen får alltså stryka på foten.

Man bör vänta sig en fortsatt impulsiv utveckling uppåt under de närmaste handelsdagarna, för att färdigställa våg [c]. Eventuellt går formationen upp till 580-583-585-områdena, åtminstone 580 bör kunna klaras av.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 handlades i sidled igår, och gick förvisso genom den mindre säljsignalen på 2627.50, men gav i övrigt inga större indikationer. Man kan fortfarande se våg {5} som slut, men, tiden börjar rinna ut för den tolkningen, då S&P 500 inte har utvecklats neråt tillräckligt fort. Det verkar alltså vara mer och mer troligt att indexet inte har toppat ut ännu. Det amerikanska pajas-börsrallyt på luft och bolagsvinster som ligger bara cirka 2% över vad de var 2014, kan således fortsätta ytterligare en tid.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-07 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI har skapat ett besynnerligt vågmönster idag, och jag känner mig återigen väldigt osäker på vart Stockholmsbörsen öppnar imorgon. Emedan utvecklingen på några veckors sikt borde vara netto neråt, så kan vi mycket väl få ett December-rally uppåt härifrån, vilket ju tillhör säsongsmönstret.

    Så för andra dagen i rad är den strukturella förutsägbarheten låg, och man kan lika gärna singla slant på kort sikt.

  2. S&P 500 ser svagt ut från start idag, hittills åtminstone, och i värsta fall ska indexet fortsätta neråt en bit härifrån. Men även i S&P 500 är den strukturella förutsägbarheten ganska låg på kort sikt, och jag vågar inte säga alltför mycket om vart S&P 500 ska på kort sikt inför vår stängning idag.

Lämna ett svar