2017-12-22 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI fortsätter med varannandagshandeln, och det fortsätter vara svårt att med större säkerhet definiera de olika vågfaserna. Men kanske är våg [c] klar, i så fall enligt markeringarna (1) – (5). Klurigt värre. OMXSPI skulle behöva falla 574.50 för att ge en signal med lite större trovärdighet. Fast det har varit mängder med falska signaler på sistone… handelsintervallet fortsätter upprätthållas av ’market makers’.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 tänker kanske avsluta våg {V} med en NLT-formation, vilket i så fall innebär ett tapp rakt ner härifrån. Men signalnivåerna 2667 på nersidan och 2699.50 på ovansidan är ännu obrutna, och därmed har indexet inte givit någon indikation på fortsättningen härifrån.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-22 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 handlas utför en bit inför vår stängning, men har inte brutit någon avgörande nivå ännu. Det kortsiktigt obestämbara läget kvarstår tills antingen 2699.50 eller 2667 bryts.

  2. OMXSPI ser ut att ha handlats korrektivt sedan gårdagens topp. Indexet har nu gjort så många korrektiva, förvirrande rörelser i rad, så att det känns väldigt svårt att förutspå nästa sving. Teoretiskt sett kan våg [c] av [2]/[B] vara slut (och marknaden då fortsätta neråt), men det har blivit många hittills falska signaler om mer nersida på senaste tiden, och denna kanske inte blir ett undantag.

Lämna ett svar