2017-12-21 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI:s vilja till ett julrally ”bara för att” är närmast oändlig, och i år verkar inte bli något undantag. Det ska bara vara ett julrally, trots att fundamenta sammantaget inte talar för det (någon global återhämtning utan G3-centralbankernas plus Kinas QE existerar inte), bostadspriskraschen fortsätter i Sverige, och USA-börserna är löjligt övervärderade.

OMXSPI verkar ha kunnat skapa en NEU-TR-formation som slutfas av våg [b], vilket då innebär att våg [c] inletts först idag. Våg [2]/[B] pågår alltså alltjämt.

OMXSPI 3 MIN

Det segdragna handelsmönstret i S&P 500 igår ser korrektivt ut, och då inga nivåer har slagits ut, så måste man vara beredd på fortsatt uppsida. Det är först om 2667 lämnar in som sannolikheten för fortsatt nedsida ökar.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-21 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. Pajasrallyt i OMXSPI, alltså våg [c], fortsätter inför stängningen, och det är tveksamt om ens våg (3) av denna formation ens är klar inför vår stängning idag. Det kan finnas betydligt mer uppsida kvar i formationen [c] som helhet.

  2. Den fortsatt extremt överköpta USA-börsen har inlett dagens handel i sidled och något uppåt. S&P 500 har inte valt väg, då både 2699.50 och 2667 förblir ohotade. Det är därmed fortsatt svårt att säga vart indexet ska. Den kortsiktiga förutsägbarheten i S&P 500 är fortsatt låg för tillfället.

Lämna ett svar