2017-12-28 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI studsar återigen från 570-området, som tills vidare upprätthålls av ”market makers”. Detta är den 4:e studsen från området, och det bör därmed brytas förr eller senare, och leda till en massiv utförsäljning neråt, i den kommande vågen [3]/[C].

Men – tills vidare är jag alltjämt tveksam till att våg [3]/[C] ska ha startat. Jag tror att våg [b] av [2]/[B] fortfarande pågår, och att det kan bli någotslags uppställ i början på 2018 (våg [c] av [2]/[B] då…), då folk inte sällan pytsar in nya sparpengar i börsen straxt efter årsskiftet. Så man bör ej förvånas över ett uppåtförsök till.

Men på sikt är detta handelsintervall troligen dömt att brytas av neråt, och leda till en ganska rejäl fortsättning utför. Men vi får se vad marknaden har för planer.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 fortsätter utveckla en allt tydligare triangel, men det är fortsatt svårt att avgöra om den är en NLT-variant som avslutar hela uppgången ungefär här, eller om det blir ett sista ryck mot 2750-området. 2699.50 är positiv trigger och 2667 kvarstår som negativ indikation.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-12-28 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 håller på med samma sak som tidigare, alltså, sidledes korrektiv handel. Ingen ändring i tidigare konstaterade slutsatser och triggernivåerna 2699.50 samt 2667 ligger kvar.

  2. OMXSPI har handlats i sidled hela dagen sedan morgonens ryck neråt och uppåt, och jag ser ingenting som ändrar mina slutsatser från tidigare idag.

Lämna ett svar