2017-12-29 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

Det är neråt hittills, under årets sista börsdag. OMXSPI fortskrider med korrektiva mönster, och jag har inget riktigt bra grepp om utvecklingen i 3-minuters. I värsta fall har våg [3]/[C] neråt redan inletts, men jag är alltjämt lite tveksam till det, och jag tror att våg [2]/[B] fortfarande pågår, och att vi kan få ett – förvisso inte så stort – uppställ i början av 2018, då våg [c] tar vid. Som tidigare påpekat bör dock ett sådant uppställ följas av våg [3]/[C] neråt, vilken bör bli en ganska rejäl utförslöpa, ner mot åtminstone 555-området i första hand (mycket mer om det visar sig bli våg [3] neråt…).

Risken är alltjämt hög således, men den kortsiktiga oförutsägbarheten är påtaglig, och de som likt mig kör med hedging-strategier ställs inför dilemmat att det bör gå ner på medellång sikt, men på kortare sikt kan OMXSPI mycket väl kasta in +1,5-2% för att slutföra våg [2]/[B]. Vi får se.

OMXSPI 3 MIN

Den amerikanska börsen ser ut att öppna en bit uppåt idag, och därmed kanske vi snart får ett vägval där. Om S&P 500 tar hem 2699.50 så bör indexet göra en fundamentalt extra omotiverad och galen sista rusning mot 2750-området, för att markera slutet på våg {V} av {5}. Det är detta som kan dra upp OMXSPI i våg [c] av [2]/[B], tänker jag mig. Men, ännu är inte 2699.50 passerat, så scenariot har inte bekräftats, och i värsta fall är triangeln bara en NLT-variant, som avslutar våg {V} av {5] härikring, och då ska indexet ner genom 2667 och sen rejält utför, i första hand mot 2500-området innan någon större rekyl tar vid.

S&P 500 3 MIN

OMXSPI– och S&P 500-analyssektionerna med utförligare analyser på bägge indexen på flera tidshorisonter, uppdateras senare idag.

2 tankar kring ”2017-12-29 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. Det ser sämre ut i S&P 500 efter att dagens inledande försök uppåt har slagits tillbaka. Det föreligger nu en komplett möjlig NLT-formation som våg {V}, vilket om det stämmer är en mycket negativ indikation. Men, S&P 500 måste bekräfta detta genom att ramla genom 2667. Tills vidare är formationen obekräftad, och om indexet går genom 2699.50 så ska det troligen till 2750 istället.

  2. OMXSPI ser fortsatt riktigt uselt ut, och man måste öppna upp för att hela våg [2]/[B] är klar redan, och att indexet är i inledningen av våg [3]/[C] neråt, även om jag inte ser en tydlig vågstruktur som talar för det.

    Möjligheten till en avslutande våg [c] uppåt av [2]/[B] i början på det nya året kvarstår, men i värsta fall har [2]/[B] blivit en ’icke-standard korrektion’ som har avslutats obemärkt, vilket placerar indexet i [3]/[C] neråt redan nu.

    (Jag får försöka reda ut detta ännu tydligare under nyårshelgen, möjligen hittar jag något i relativ lugn och ro och stängda marknader.)

Lämna ett svar