2018-01-23 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI handlas uppåt idag, bara drivet av USA-terminerna, som tidigare idag var en bra bit uppåt. CNBC, den amerikanska skojarkanalen, fortsätter idag pumpa ut påståenden till ”retail traders” att de ska gå ”all-in för att inte missa börsrallyt”, ett beställningsjobb från någon stor aktör som vill dumpa extra mycket ”värde”papper inom kort.

Hur som helst – OMXSPI verkar ha fortsatt med våg [c] åtminstone inledningsvis idag, men sannolikheten för att formationen är slut har stigit något efter att BoJ lyckades skapa förvirring på valutamarknaden, relaterat till eskalerande handelskrig pådrivet av Trump, vilket även sänkte den annars skogstokiga S&P 500-terminen något.

Det finns en god möljlighet att (5) av [c] är slut här, men det beror också på hur högt OMXSPI rekylerar från dagslägsta. Vi får se helt enkelt.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att bara ha några få subvågor kvar i våg [V], innan en topp kan inträffa. Detta är med andra ord ett väldigt bra strukturellt läge för en omedelbar topp, det bästa sedan slutet på december, då S&P 500 ju istället tog den positiva 2699.50-triggern som pekade på 2750+ (vilket vi med råge har fått…).

Så man ska absolut vara extra försiktig här – det kan mycket väl bli en topp här under dagens handel, med ett kraftigt ras som följd. Vi får se. Det ser illa ut om 2813 förloras.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-23 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

Lämna ett svar