2018-01-22 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI fortsätter uppåt i våg (5) av [c], understöttat av att USD/SEK återigen studsar från 8-nivån, vilket ger svenska exportsektorn en liten respit. Man bör räkna med lite mer uppsida härifrån i indexet.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 fortsätter troligen uppåt i våg (5) senare idag. Våg (4):s slut kommer jag troligen att behöva flytta fram en aning senare idag, men jag vill se starten på dagens USA-handel innan jag ändrar markeringen. Oavsett så bör man räkna med att den rekordpositiva och extremt övervärderade USA-marknaden fortsätter uppåt lite till, mot ännu mer dumdristiga övervärderingsnivåer, samtidigt som räntorna stiger och hotar den här aktiebubblan ännu mer.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-22 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI handlas svagt uppåt medan landsförrädarna i USA är oense om exakt hur den amerikanska statsskulden ska höjas (för det är det enda idioterna i Washington D.C. någonsin överväger) den här gången.

    Det finns ingen jättebra struktur som säger att våg (5) ska vara slut just här, så jag är tveksam till om den är slut redan, trots att OMXSPI är lite svagt inför vår stängning.

  2. Den amerikanska pajasbörsen har inlett dagen med en fundamentalt helt omotiverad rusning uppåt på 10 punkter i S&P 500. Det enda man kan hitta som inte är en dålig nyhet är att US Treasuries för tillfället inte fortsätter nedtrenden, utan rekylerar svagt uppåt, så att räntorna för tillfället alltså inte fortsätter höjas ännu mer.

    Inom kort bör S&P 500 rekylera ner mot ungefär 2790-2800-spannet.

Lämna ett svar