2018-01-25 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

Mainstream-tramset om ”koordinerad global tillväxt” fick sig igår en snyting till då det visar sig att Sydkoreas BNP för Q4 blev -0,2% kvartal-för-kvartal, istället för väntade +0,1%. Siffran var väl under den förväntade (per sammanvägt konsensus). Länk till artikel om detta från Zero Hedge: https://www.zerohedge.com/news/2018-01-24/global-synchronized-recovery-narrative-stunned-south-korean-exports-collapse

OMXSPI handlas neråt idag igen, med ett hyggligt gap neråt. Brottet av 8-SEK-vallen i USD/SEK verkar få fortsatta konsekvenser under dagens handel, då lägre svenska exportvinster prisas in i högre grad.

OMXSPI bör – om jag har helt eller halvt rätt vågräkning upp till dagsdiagrammet – gå till 574-området på 1-2 veckors sikt, som jag angav igår. Men jag är inte längre lika säker på att den här nedgångsfasen ska ses som våg [3]/[C], det kan också röra sig om en korrektiv nedgång, som kommer att följas av en upprekyl innan 567-området testas. Men ner till 574 på 1-2 veckors sikt ser allt mer troligt ut i mitt tycke. Vi får dock se vad marknadsfanskapet anser om mina teorier.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 rekylerade igår upp så pass mycket så att den amerikanska börsen signalerar att uppgångsformationen troligen inte är avklarad (vilket även visas av de tokrusande USA-terminerna just nu…). Tramset med fortsatt konstruktion av en extremt övervärderad superbubbla bör därmed fortsätta åtminstone lite till, och man bör vänta sig nya ATH inom kort i S&P 500, kanske redan idag.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-25 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 handlas i sidled hittills idag, och det ser inte ut som att börsbubblan är riktigt färdigbyggd ännu – strukturen pekar på att åtminstone en impuls uppåt till behövs inom kort. Men, som tidigare konstaterat, så är S&P 500 groteskt överköpt på alla tidshorisonter utom sub-10-minuters.

  2. OMXSPI har rasat ihop ordentligt idag, men, möts mot slutet av dagens handel av en kombination av ”fynd”köpare samt blankare som tar hem vinster. Rent strukturellt var brottet av 589 en signifikant förlust, men den viktigaste säljsignalen nere vid 578 har förblivit ohotad under dagens handel.

    Jag diskuterar alltjämt med mig själv vart slutet för våg (5) ska markeras ut, och jag har inget entydigt besked inför dagens stängning, vilket även påverkar vad jag tror att den här nedgången är för något…

    Efter en så här pass tilltagen utförsäljning finns alltid möjlighet till en uppåtrekyl, men indexet är inte i närheten av ett verkligt översålt läge i dagsdiagrammet.

    Men jag tror tills vidare att OMXSPI ska ner mot 574-området inom 1-2 veckors tid.

Lämna ett svar