2018-01-26 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

OMXSPI-analysen är precis uppdaterad, S&P 500-analysen färdiguppdateras för idag inom kort.

OMXSPI ger ganska starka tecken på att en korrektion pågår, i 3-minutersdiagrammet. Det är alltjämt oklart vad som bottnade igår mot slutet av dagen, men, det ser troligt ut att endast en korrektion pågår sedan gårdagens botten. Korrektionens A-våg verkar ha toppat ut i förmiddags, följt av en B-våg som kulminerade med en liten ATCO-tapebomb neråt vid lunchtid, och så nu då en fyndköpsdriven C-våg uppåt.

Om detta stämmer, så ser vi alltså bara en korrektion utvecklas uppåt, och då ska OMXSPI inom kort vända neråt igen i nästa utförslöpa. Men vi får se, om den tänkta C-vågen börjar utvecklas uppåt ovanför 586 blir jag lite mer skeptisk till denna tolkning, men annars tror jag att OMXSPI ska ner igen inom kort, i nästa våg. Som redogjort för i gårdagens analystråd bör vi få ungefär 574 i OMXSPI i den här marknadsfasen.

OMXSPI 3 MIN

Den amerikanska börsbubblan S&P 500 verkar byggas på från starten av dagens handel. Det ser ut som att en triangel kanske formas i S&P 500, och om det stämmer måste jag har gjort ett mindre tolkningsfel någonstans tidigare i den här impulsen. Tills vidare pekar diagrammen på att nya ATH troligen kommer inom kort i S&P 500, men risken är fortsatt väldigt hög, och överköpt-heten består på alla tidshorisonter förutom sub-15-minuters.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-01-26 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI verkar hålla på med C-vågen intill slutet av dagens handel. Oklart om formationen verkligen är klar, eller om den behöver lite mer tid i början på nästa vecka. Jag noterar dock att Fibonacci-38,2%-nivån vid 587.2 inte har nåtts ännu, vilket rekyler inte sällan orkar uppnå. Efter att C-vågen är klar bör OMXSPI fortsätta neråt.

  2. Vågräkningen i S&P 500 har jag justerat under eftermiddagen, efter att S&P 500:s positiva öppning falsifierade delar av mina kortsiktiga markeringar. Jag tror att våg [5] pågår just nu, och säljsignaler finns på 2840 (dock inte så värst pålitlig… därför markerad med ljusrosa) samt 2819 (mer pålitlig). Som jag ser det ska S&P 500 inom kort inleda en nedgångsfas mot åtminstone 2680 som förstahandsmål (och mycket djupare ner senare).

Lämna ett svar