2018-02-07 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

Jag har spenderat många timmar igår kväll, inatt och idag med diagrammen, och kommit fram till att jag har gjort två mindre bedömningsfel med OMXSPI, och att gårdagens nedgång avslutar en stor impuls neråt. Inom en inte alltför avlägsen framtid bör en ny mycket stor säljvåg neråt följa, men den nu pågående uppåtrekylen är alltså inte en 4:e-våg uppåt som jag trodde igår, utan en ABC-formation av något slag i vågposition 2 eller B uppåt.

OMXSPI är därmed en aning oförutsägbart på kort sikt, då det finns många möjliga ABC-formationer som kan äga rum här och inom ramen för det större scenariot. Därmed har jag i denna uppdatering inga särskilt bra prismål. Det kortsiktiga 542-målet jag var inne på igår får stryka på foten tills vidare. Marknaden ska rejält neråt framöver tror jag, och då så klart förbi 542, men inte just i detta skede.

Vi får se om det strukturella läget i OMXSPI klarnar till imorgon. För mer information om det mest tänkbara scenariot nu när mitt 555-mål är infriat, se OMXSPI-analyssektionen.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 bör även det ha bottnat ut en impuls igår vid starten av dagens handel, och befinner sig därmed i en 2:a- eller B-våg. Våg (3) eller (C) bör inledas inom kort, men tills vidare är även S&P 500 mycket översålt baserat på vissa indikatorer, och behöver konsolidera i sidled och/eller uppåt ännu mer.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-07 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI stiger starkt idag, i vad som mer och mer framstår som våg < a> av <2> / < B> (en stor korrektion innan extremt mycket mer nersida).

    Denna våg < a> verkar bli en korrektiv kombination, som nu kan vara inne i våg (a) av (Y) uppåt. Inom kort bör våg < a> vara klar, och följas av en utdragen våg < b> neråt mot 540-542-området. Denna våg < b> bör ta mer tid än våg < a>.

    Dagens handel kännetecknas av typisk rekyllös panikköps-handel, när aktörer som blankade nedgången försent stänger sina blankningar snabbt, kombinerat med småsparare som desperat köper upp kurser för att sänka sina GAV, efter att ha förlorat pengar i den inledande kraschen.

  2. S&P 500 stiger en aning från starten idag, och närmar sig troligen att färdigställa den första delen av uppgångsfasen från botten häromdagen. Inom några handelsdagar bör en B-våg ner mot 2620-2640-området inledas.

Lämna ett svar