2018-02-13 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

OMXSPI fortsätter handlas obeslutsamt i sidled, medan USA-terminerna är ner. Rent strukturellt har läget inte klarnat på ett avgörande sätt, men, det börjar luta mer och mer åt att våg <b> pågår och blir mer komplicerad; markeringen <b> kommer troligen flyttas fram inom kort, således. Tills vidare är det även möjligt att våg <c> pågår, då troligen som en svag Terminal Failure som kommer att mynna ut i kraftig nersida.

Men det börjar alltså luta mer åt att våg <b> pågår, och att OMXSPI är inne i dess mittersta fas. Uppsida mot 560-området är inte alls omöjlig inom kort, men bör därpå följas av en rörelse ner mot 540-542. Närmaste säljsignal finns på 550 för tillfället.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 verkar inte vara klart med våg <c> riktigt ännu, även om möjligheten finns. Säljsignaler finns på 2609.75 och 2561.25, passage av dessa nivåer stärker möjligheten att våg <3>/<C> redan har inletts. Men tills vidare väntar jag mig lite mer nettouppsida i våg <c> av <2>/<B>.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-13 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 ser ut att vara kvar i våg inför vår stängning. Indexet kan komma att dippa ytterligare intra-dag, men jag tror inte att är slut ännu. Säljsignalen på 2609.75 har degraderats en aning av mig och är inte utslagsgivande, men (en eventuell passage av) nivån är ändock strukturellt intressant och viktig i analysarbetet.

  2. I värsta fall har OMXSPI avslutat en triangel vid eftermiddagstoppen, och kan då fortsätta en bit neråt imorgon. Men jag är tills vidare fortsatt skeptisk till att våg <2>/< B > skulle vara slut redan, och jag väntar mig tills vidare mer sidledes beteende i <2>/< B >. Man bör dock ha i åtanke att den kommande nersidan i våg <3>/ bör vara mycket stor, oaktat kortsiktiga rörelser.

Lämna ett svar