2018-02-14 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God förmiddag,

OMXSPI verkar vara inne i vad som allt mer ser ut som våg {B} av <b>, och denna våg {B} har idag färdigställt sina minimikriterier i termer av tid och pris. Formationen {B} kan därmed ta slut närsomhelst, men den får fortgå längre (enligt regel- och riktlinjeverket).

När våg {B} är klar så bör OMXSPI inleda våg {C} av <b> neråt mot 537-542-området.

OMXSPI 3 MIN

Även S&P 500 kan vara i {B} av <b> uppåt just nu, men det kan även röra sig om våg <c> som avslutar hela våg <2>/<B>. Jag lutar mer och mer åt att även S&P 500 bara gör våg {B} av <b> uppåt just nu, och att våg {C} av <b> blir nästa nedgångsfas, som bör inledas inom kort. Våg {B} har redan fullföljt sina minimidistanskriterier. S&P 500-terminerna ser dock positiva ut, så det blir väl förmodligen en positiv inledning idag, och kanske positiv handel hela dagen.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-14 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI har handlats bedrägligt idag, mest på grund av börsskojarna i USA. Våg {c} av {B} pågår troligen alltjämt, och blir förmodligen inte klar förrän imorgon. Den bör följas av våg {C} av < b> ner mot 537-542-området inom kort.

    USA-räntorna stiger starkt efter inflationsstatistik, och är nu nere på nya cykellägsta som alltså utlöste tidigare börsnedgångsfas. Men som sagt, kvarvarande aktörer tål lite högre ränta, och detta i kombination med ”fynd”köpare som vill in till varje pris, fortsätter hålla aktiemarknaderna under armarna – för tillfället.

  2. S&P 500 håller inför vår stängning förmodligen fortfarande på med våg {B} av < b> vars struktur är fortsatt oklar. Inom kort bör vi få våg {C} av < b> neråt mot 2535-området.

Lämna ett svar