2018-03-09 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

OMXSPI verkar fortsätta uppåt i den pågående delvågen av våg <E>. Den kortsiktiga riktningen i OMXSPI framöver kommer troligen att bero på vad S&P 500 gör (se nedan). Eventuellt toppar denna del av våg <E> ut här, och följs av en tillbakagång ner mot 556-560-området. Men om S&P 500 istället väljer att fortsätta mot 2790+ direkt, så bör OMXSPI också tryckas uppåt en bit samtidigt.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 kan antingen välja att gå rakt uppåt mot 2790, eller så kommer indexet att vika av neråt för att slutföra våg {2} (då blir det alltså pilen neråt, efter dagens inledande uppgång. I så fall blir våg {2} en Flat-formation. Men analysen kompliceras av att vågorna {2} och {3} bägge två ska vara korrektiva formationer, och därmed kan man alltså strukturellt argumentera för att antingen våg {b} av {2} uppåt eller våg {3} pågår just nu. Jag kan för tillfället inte avgöra vilket av dessa två kortsiktigt diametrala alternativ som är det korrekta.

S&P 500 3 MIN

3 tankar kring ”2018-03-09 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 avancerar starkt idag, och sentimentet talar i starkare mån för att våg {3} pågår, snarare än {b} av {2}. Därmed lutar jag mer och mer åt att 2790 ska uppnås nu och att våg {3} ska klaras av nu, utan någon mellanliggande avstickare för att avsluta våg {2}.

  2. USA:s statsräntor är uppåt idag, och den välbevakade amerikanska 10-års statsräntan är återigen kring 2.91% och på väg uppåt. Samtidigt ser det ut som att underliggande 10-Y UST Futures bryter det viktiga stödet kring 119.

    Negativt fundamentalt, men aktiemarknaden har bortsett från urusla fundamenta sedan 2009, så en sväng till 2790+ i S&P 500 är inte omedelbart uteslutet bara på grund av räntorna. Men…

  3. OMXSPI fortsätter pressas uppåt i våg < E > som till merparten bör vara avklarad vid det här laget, men då S&P 500 har en bit kvar till 2790+ så kan det även finnas mer i övrigt helt omotiverat ”följa-John”-köptryck i OMXSPI.

Lämna ett svar