2018-03-12 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI ser ut att vara kvar i våg <E>, som dock genomgår en mindre korrektiv subvåg neråt från dagshögsta, i skrivande stund. Eländet <E> kan med en hyggligt hög sannolikhet komma att släpa sig uppåt mot 586, enligt mina ytterst excellenta analyser i fredags. När våg <E> är klar så ska OMXSPI enligt mina beräkningar hastigt och kanske inte så lustigt rasa neråt mot och förbi februari-botten, med en signifikant marginal. För mer information om detta och analyser på fler tidsperspektiv, se OMXSPI-sektionen.

Strukturen på den pågående uppgången ser ut som en komplex sammansatt korrektion, vilket stämmer bra med vågpositionen <E> i en triangel.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500-börsbubblan ser ut att från start infria mitt minimikriterium för den pågående våg {3}. USA-börsen valde alltså att inte göra en förlängd våg {2}, utan istället gå upp och klara av {3} direkt. Efter att {3} är klar, så bör S&P 500 enligt mina beräkningar inleda våg {4} neråt, som bör bli en liten historia, som kanske når 2740-området och stänger gapet där. Därpå följer våg {5} uppåt, som avslutar den större formationen <V>. Efter att <V> således blir klar, så ska S&P 500 rakt ner under 2532-botten och förmodligen betydligt djupare än så.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-03-12 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 har kanske toppat ut våg {3} vid starten av dagens handel, och indexet behöver i så fall i den då pågående våg {4}, frilägga den undre trendlinjen i det bifogade 3-minutersdiagrammet, vilket alltså innebär en tur ner mot åtminstone 2760-snåret över de närmaste dagarna.

  2. OMXSPI bör fortsättningsvis befinna sig någonstans mot slutskedet av våg < E >, men indexet kan komma att göra ett sista ryck mot 586 (när S&P 500 gör sin våg {5} uppåt) under den närmaste handelsveckan eller så.

Lämna ett svar