2018-04-03 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

Börsligisterna i Stockholm har idag ställt till med en inledande större nedgång än vad jag väntade mig i slutet på förra veckans handel, men något har de gjort rätt, då en klarare struktur trots deras överträdelser framträder i 3-minuters.

Jag tror att OMXSPI är i våg {c} av {Z}, och att denna våg {Z} blir den sista delen av den större vågen <B>. Denna formation bör vara klar inom 1-3 handelsdagar, och då följas av våg <C> uppåt mot 570+.

Våg {c} neråt kan vara klar redan då den har uppfyllt sina minimikriterier, men jag kan i skrivande stund inte med någorlunda säkerhet avskriva möjligheten att indexet behöver gå ner till och förbi 544-botten från förra veckan, för att helt färdigställa våg {c}.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 gick ner mer än väntat igår, och i och med att det blev en ny botten för den här marknadsfasen, så pågick våg (B) (notera gradhöjningen, kommer höjas mer inom kort, sannolikt) även igår. Jag tror att våg (B):s slutfas alltjämt pågår, och blir någon typ av triangel.

Om det stämmer, så bör våg D uppåt pågå nu, vilken sen bör följas av någon slags våg E neråt. Då det är oklart vilken typ av triangel det är frågan om, så är det svårt att säga så mycket om hur högt våg D kan gå, och hur pass långt ner den därpå följande vågen E blir.

Oaktat detta så väntar mig fortfarande en stor våg (C) uppåt mot 2700-2802 när dessa kortsiktiga korrektiva förehavanden i våg (B) är slut.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-04-03 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI har kanske gjort klart våg {c} som då blev något förkortad på slutet, men, då måste indexet stiga från starten imorgon och fortsätta ganska rejält uppåt. Jag är tills vidare tveksam och håller öppet för att våg {c} kan behöva gå mot 544-området innan den blir klar. Vi får se.

  2. S&P 500 handlas vidare i vad jag tror är våg D uppåt. Den bör ha ork att sträcka sig mot åtminstone 2620-området, och dessutom ta mer tid i anspråk. Så, tills vidare tror jag på 2620-2640 på 1-3 dagars sikt.

Lämna ett svar