2018-04-04 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

OMXSPI fortsätter neråt idag, och våg <B> fortsätter. Senaste ursäkten för att driva ner kurserna är ökat handelskrig mellan USA och Kina.

Strukturen på nedgången i våg {c} är i skrivande stund minst sagt oklar, och jag är tveksam till att formationen skulle kunna vara över redan. Snarare väntar jag mig netto lite mer nersida den närmaste tiden, innan marknaden avslutar våg <B> och inleder våg <C> uppåt mot 570-området.

Tills vidare noterar jag strukturella köpsignaler på 549.80, 553.65 och 556.25. Särskilt en passage av 553.65 talar för att våg <B> kan vara över redan. Tills vidare är jag fortsatt skeptisk och nöjd med att min (förvisso under-) hedgade portfölj fortsätter slå index och är i skrivande stund på blotta -0,02%, efter att ha stigit under de föregående dagarnas börselände.

Jag tror att hela den här nedgångsfasen endast är en korrektiv Bear Trap, där svaga händer lockas in på den negativa sidan av marknaden. Våg <C> uppåt väntar jag mig bli en typ av Bull Trap, där svaga blankare stänger sina positioner samtidigt som svaga investerare luras att tro att ”faran är över nu efter en dubbelbotten”, och slänger in sina pengar i aktier inför den riktiga nedgångsfasen. Dessa mina spekulationer kan ju visa sig vara hur djävla fel som helst, men så ser jag på marknaden just nu.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 infriade igår nästan 2620-2640-målet; dagshögsta blev 2619.14. Eländet ser ut att öppna en bra bit neråt idag, i vad som kan vara våg E av (e). Problemet är att jag hade velat ha en längre och i tid mer utdragen våg D först. Så blev det inte. Om våg E inte blir för djup under dagens handel så klarar sig dock min vågräkning.

Tills vidare väntar jag mig fortsatt ett snart slut på våg (B), och en uppgångsfas i våg (C) som tar S&P 500 till 2700-2802-området. Men man bör räkna med mer ryckig sidledes och nedåtriktad handel under återstoden av våg (B).

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-04-04 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 har än så länge idag betett sig som att den inledande nedgången bara var våg E, men indexet måste då fortsätta uppåt en bra bit härifrån i stort sett omgående. Tills vidare bör man vara skeptisk, eftersom att analysen på de längre tidshorisonterna föreslår mer nersida framöver. Men på kortare sikt är min uppfattning fortsatt att S&P 500 ska upp mot 2700-2802-området i våg ( C ) med start inom kort.

  2. OMXSPI återhämtar sig en aning från dagslägsta, men har ännu inte passerat någon av de strukturella positiva signalerna på 549.80, 553.65 (den starkaste signalen) eller 556.25.

    Rent strukturellt är jag alltjämt tveksam till att nedgången skulle kunna vara helt avslutad här och jag ställer mig alltjämt tämligen avvaktande till utvecklingen på kortare sikt.

    På något längre sikt är jag däremot fortsatt av uppfattningen att OMXSPI ska upp mot 570-området för att slutföra våg < C > , innan en större nedgångsfas tar vid senare i år.

    Vi får se.

Lämna ett svar