2018-04-05 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

Jag börjar med att konstatera att jag hade rätt igen beträffande Amazon. Jag har tidigare förklarat för er (till priset av ett okänt läsartapp) att Amazon är ett bolag som har en extremt hög politisk risk till sig, då bolaget dels ägs av den marxistiske vänsteraktivisten Jeff Bezoz som äger vänsterbloggen Washington Post som konstant publicerar ”fake news”, särskilt om Trump och konservativa/höger i allmänhet.

Utöver det ägnar sig skräpfirman Amazon åt helt olaglig och helt illegal så kallad ”cross-subsidizing”, som är explicit förbjudet enligt amerikansk lagstiftning som rör karteller och konkurrens. Nu flera veckor efter att jag först förde det på tal här, så har mainstream-medier vaknat till liv efter att Trump har börjat med utfall mot skräpfirman. Här är en DI-artikel om Amazon-fiaskot: https://www.di.se/nyheter/trumps-tre-vapen-mot-amazon/

Den som sitter på Amazon-aktier som ett långsiktigt innehav, tar en extremt stor risk. Inte nog med att skräpfirman är övervärderad och borde handlas nere under $80-90 (aktien kommer förmodligen trenda ner dit när den pågående toppformationen är helt avslutad), företaget ägnar sig dessutom åt illegala handelsmetoder plus har en vänsteraktivist till ägare. Inte en bra kombination.

OMXSPI då. OMXSPI har idag gapat upp förbi 553.65, vilket jag inte hade räknat med på kort sikt. Detta innebär en väsentligen ökad sannolikhet för att våg <B> ska vara slut, och att våg <C> har inletts. Som tidigare konstaterat tror jag att våg <C> ska mot 570-området.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 steg starkt igår, och detta har ökat sannolikheten för att min tolkning av våg (B):s slut – som just nu markerat – är korrekt. Dock, innan 2660 passeras, så kan det fortfarande vara våg D av (e) som pågår, vilket då förskjuter våg (B):s slut en aning framåt i tiden. Men oavsett det, så tror jag som tidigare att våg (C) ska gå till 2700-2802-området för att färdigställa en Flat-formation utgående från februari 2018-botten. Detta stärks alltså konsiderabelt om 2660 återtas.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-04-05 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI bör befinna sig i våg < C > uppåt, och bör den närmaste tiden fortsätta mot 570-området. På väldigt kort sikt är jag däremot inte så säker på att uppgången från dagslägsta är en ny impuls uppåt, och vi kan få ett kortsiktig bakslag imorgon från starten, innan nästa del av uppgången tar vid.

  2. Den amerikanska börsbubblan S&P 500 har öppnat uppåt genom 2660, vilket avsevärt stärker möjligheten att våg (B) är slut enligt markeringarna. Det är därmed ganska så troligt att våg (C) uppåt mot 2700-2802-området pågår. Efter våg (C):s slutförande bör en signifikant våg neråt inledas, men jag har svårt att se att den skulle kunna starta innan åtminstone 2700 har plockats hem.

Lämna ett svar