2018-04-17 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

Inget nytt har hänt på WW3-fronten sedan igår, förutom att brittisk media tog tillfället i akt att ljuga lite mer om vad det OPCW-anslutna Speiz-laboratoriet sa under gårdagen, beträffande Skripal-skandalen, som pajaslandet UK använder för att bråka med Ryssland, en gammal tvist som i mer nutida dagar bottnar i att Putin år 2003, kastade bulvanen Khodorkovskiy i fängelse efter att denne Khodorkovskiy hade försökt överföra ryska oljetillgångar till brittiska bankirer för bara $1. Detta är för övrigt bekräftat av brittiska domstolar, och går att enkelt hitta information om genom sökmotorer. Hursomhelst målades Khodorkovskiy ut av Väst-medier (inklusive svensk lögn-press) till att vara ”en stackare som den hemske Putin stal från”, när sanningen är att Khodorkovskiy alltså försökt föra över ryska folkets oljetillgångar (som föll i oligarkers händer på olagliga sätt under post-USSR-kollapsen) till bankirer i UK för bara $1 och att det var därför han åkte fast.
Det var även i den här vevan som brittiska finanstidningar – ägda av de brittiska bankirerna vars planer grusades – lanserade den återkommande ”fake news”-historien om ”Putins gömda miljarder”. Om man spårar källan för detta påstående, så visar det sig att det hela grundar sig på teoretiska beräkningar utförda av en professor i Tyskland.
”Fake news” alltså, fast accepterat som sanning här i Väst. Siffran på ”Putins miljarder” brukade regelmässigt höjas med något tiotal miljarder per år eller så, men tacknämligt var det nu längesen man fick se nya lögnrubriker om denna påhittade historia i våra ”fake news”-medier.

Speiz-labbet valde igår att säga att man håller med om det brittiska laboratoriet Porton Downs slutsatser (vilket ju dock endast kan bekräftas på indirekt väg, då 15 dagar gamla prover på nervgifter som brutits ned, ej går att göra egna tester på). Detta vände brittisk press på, och sa att Speiz-labbet hade sagt mot den ryska utrikesministerns uttalande. Men det ryska uttalandet var grundat på den hemligstämplade OPCW-rapporten som Speiz-labbet ju inte får kommentera, och hade ingenting att göra med Porton Downs slutsatser som Speiz-labbet kände sig nödgade att säga någonting om. Men brittisk lögnmedia – kanske den värsta i Väst just nu faktiskt – försökte ändå dribbla bort saker och ting, och verkar ha fintat bort många som inte bryr sig om att läsa ordentligt.

Annars har inte mycket hänt på WW3-fronten – bara att ett litet aggressivt allt mer fiaskoartat Väst-land återigen publicerar provokativa ”fake news” om en supermakt med världens modernaste kärnvapenarsenal.

Frånvaron av ytterligare krigshandlingar i lite större format, har skickat upp aktiebörserna i ett fortsatt ”relief rally”. OMXSPI har jag ändrat mig lite grann om i 3-minuters, och jag tror att våg <C> blir en vanlig impuls istället för en TF-variant, vilket innebär att jag tror att det är våg <V> av <C> uppåt som pågår just nu. Våg <V> ser ut att ha lite mer kvar att göra uppåt, och kanske till och med kan ta hem 570-området, fast det börjar se ansträngt ut nu. Man bör vara beredd på en signifikant topp inom kort, och en rejäl vändning neråt mot och förbi Februari-botten kring 537. Förhoppningsvis beror en sådan negativ utveckling då inte på att något skräpland i Väst väljer att initiera fler illegala krigshandlingar baserat på den strida ström av ”fake news” som man dränks i så fort man surfar in på valfri mainstream-pamflett.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 steg igår i våg (III) av (C) uppåt, och bör inom kort avsluta denna formation. Den bör följas av våg (IV) neråt med start inom 1-2 handelsdagar. Efter att våg (IV) sen är klar bör våg (V) uppåt följa, vilken bör orka registrera 2700+ vid sitt slut, om nu inte redan våg (III) klarar av detta.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-04-17 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI stiger starkt idag, i vad som bör vara slutskedet av våg < V >. Den ser dock inte ut att bli helt färdig vid stängningen idag, och jag väntar mig lite mer uppsida de närmaste dagarna.

  2. S&P 500 bör vara nära slutskedet av våg (III) och bör inom kort vända neråt i våg (IV). Våg (III) har infriat mitt 2700+-mål för hela våg (C), men totalt sett bör våg (C) ha lite mer uppsida kvar att ta ut den närmaste tiden.

Lämna ett svar