2018-04-16 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

Skripal-skandalden först: I lördags meddelade den ryska utrikesministern Lavrov, att det schweiziska laboratoriet i Speiz som deltog i OPCW:s efterforskningar, kan bekräfta att nervgiftet som användes mot Skripal – om det nu alltså ens går att fastslå att proverna som UK lämnade över var trovärdiga – var ett BZ-gift, och inte något gammalt sovjetiskt nervgift. Alla i Väst som grötmyndigt har pladdrat om och skrivit diverse meningslösa artiklar om påstådda ryska gifter, har alltså återigen skämt ut sig. Här är en länk om detta på RT.com ( https://www.rt.com/news/424149-skripal-poisoning-bz-lavrov/ ) och den som har problem med att jag anger detta som källa förstår inte flera saker, däribland rysk-schweiziska relationer, hur stort RT är, samt hur extremt illa det vore för ryska statens trovärdighet om den påstår att Speiz-laboratoriet ljuger. Men – då anti-ryskt hat är djupt rotat i det moderna Sverige som beter sig ungefär som man gjorde mellan 1938 och 1943/44 innan man bytte sida, så väntar jag mig att flertalet ändå inte fattar, mina reguljära läsare förhoppningsvis undantagna.
Förresten, när Schweiz ändå är på tal: jag är på den icke-slaviska sidan släkt med en politiskt inflytelserik mångmiljardär där. Men så klart jobbar jag ändå för Kreml för att få några rubel extra (den här sista meningen är ett skämt, kanske bäst att klarifiera).

Det olagliga Väst-anfallet mot Syrien härnäst: Den amerikansk-brittisk-franska attacken mot Syrien blev ett totalt misslyckande (vilket förklarar bristen på rysk motreaktion och att börsen inte imploderar idag). Videoklipp visar hur syriskt luftvärn skjuter på robotar som verkar gå hundratals meter upp i luften av detonationerna att döma. Man måste ha klart för sig att 1) anfallet genomfördes utan störning eftersom att det hade hotat ryska enheter vilka då hade blivit tvungna att öppna eld mot störningskällorna, 2) ryssarna har uppenbarligen av videobevisningen att döma lyckats beordra USA+UK+FR att deras kryssningsrobotar inte fick gå nära marken, vilket de ju är designade för (både TLAM och den brittiska varianten som användes är gjorda för att gå 10-40 meter från marken, inte flera hundra meter upp…). Ryssarna ville tydligen minimera risken för ett överraskningsanfall mot deras egna styrkor – den här sortens robotar kan ju programmeras för att ändra kurs under resans gång.

Så – detta sammantaget med videobevisen på hur högt-flygande robotar skjuts ner, gör att de rysk-syriska påståendena om att 71 av 103 robotar sköts ner är extremt trovärdiga, medan de dystra amerikanska generalernas påståenden om ett framgångsrikt anfall är löjliga. Om man sen kikar på sammanställningen över platser som anfölls (ni hittar den på Zero Hedge), så ser man att Syrien valde att inte försvara några gamla övergivna fabriker nämnvärt, och de fick typ alla träffar så att USA kunde visa åtminstone någonting förstört på TV (vilket de har svårt med ändå då Ryssland och Syrien har hindrat och skjutit ner spaningsdrönare där de senaste dagarna).

Att den illegala attacken blev ett totalt fiasko och att den genomfördes som Ryssland villkorade (högtflygande robotar som Syriens luftvärn enkelt sköt ner), gjorde alltså som tidigare konstaterat att 1) Ryssland valde att inte sänka några fartyg som deltog i det helt illegala angreppet och 2) aktiebörserna har alltså inte slaktats då det inte blev större krig den här gången heller.

För andra och framför allt anti-ryska åsikter i ovanstående frågor – åsikter som dock inte har täckning från tillgängliga bevis och nyttjad teknologi från bägge sidorna samt naturlagarna – så hänvisar jag till diverse svenska propagandistiska skräpsajter som kommenterar finans och politik (inga nämnda och inga glömda) och helt ignorerar fakta, om det nu skulle passa läsaren bättre. Läsaren konsumerar då mindre av processorkraften i vårt serverupplägg, vilket har positiva effekter för vår del.
Eventuella intäktsförluster bekommer ej heller av flera skäl, varav ett av dem är att det är ointressant att anpassa sina åsikter och ignorera fakta, bevis och naturlagar bara för att spela med i anti-slavisk rasism och alla andra irrationella idiotismer.
Detta hade inte heller behövt kommenteras av mig just här, om Väst hade haft fria och objektiva medier. Men det finns inte här i Väst. Västs medier och politik är extremt likriktade, och har inte längre någonting med saklig debatt, bevis, naturlagar, objektivitet att göra.

OMXSPI ser ut att vara i en Flat-formation som påbörjades i fredags, men jag är osäker på om den verkligen ska ses som våg <II>. Om våg <II> pågår bör den söka sig ner mot 554-556. Men jag tror att den större formationen <C> alltjämt pågår, så kortsiktiga oklarheter till trots så tror jag på mer nettouppsida mot 564+ den närmaste tiden, men börseländet får alltså lov att falla ner en bit för att färdigställa våg <II> av <C> först.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har förmodligen inlett våg (III) uppåt, av de på grund av för tillfället uteblivet storkrig glada USA-terminerna. Våg (III) bör bli en kort historia, men bör ändå gå genom 2685-området. Våg (C) som helhet bör orka ta hem 2700-2725-området.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-04-16 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 har inlett uppåt idag, och är som tidigare konstaterat kanske i våg (III) av (C). Våg (III) bör gå till åtminstone 2685 under de närmaste dagarna, innan våg (IV) tar vid.

  2. OMXSPI handlas vidare i någon slags sidledes korrektion, som kanske är våg < II >. Våg < C > bör som helhet sluta någonstans 564+ men huruvida våg < II > är över redan vågar jag inte spekulera alltför mycket kring.

Lämna ett svar