2018-04-30 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

Idag är dessvärre aktiebörshandeln förkortad och avslutas klockan 13:00, på grund av en produktivitetssänkande förgiftningshögtid. Detta blir dagens enda uppdatering. Och imorgon ska socialisterna ut och protestera mot sitt eget samhälle i en exercis av absolut idioti så då är vår börs helstängd. Socialistiska partier (alla som finns i RISKdagen i Sverige numer) och deras valboskap har ju skapat det här alltmer förstörda kaoslandet, så alltså ska demonstranterna ut och protestera mot sig själva.
De tidigaste versionerna av den socialistiska Internationalen, hade en strof i stil med ”under lagar och skatter vi dignar ned” – en protest mot beskattning på arbete. Sen tog kommunisterna över, höjde skatterna till skyhöga nivåer, och tog bort denna lilla del av texten. Det blev helt enkelt för uppenbart att socialism bara är en utpressningsmekanism, och att arbetarklassens bästa vän alltid har varit de som förespråkar låga skatter och så fri marknad som möjligt.
Socialism däremot slutar alltid med katastrof. I Sverige har man dragit ut på plågan ganska länge, men man börjar nu kunna skönja det annalkande socialistiska slutet/totalfiaskot, som kommer som en giftig kompott av skyhög belåning, skyhög bestraffande beskattning, samt allt fler tärande personer som ska leva på allt färre närande (produktiva). Det socialistiska slutstadiet, helt enkelt (vissa andra sossediktatur har istället för hög belåning printat upp pengar, vilket har en liknande fast lite farligare inflationär effekt).

Att vi ens har en aktiebörs i ett sosseland som Sverige är något vi ska vara tacksamma för, och OMXSPI står näst på tur att kommenteras. Det kan mycket väl bli så att signalen på 577.75 blir falsk som jag hade på känn redan i förra veckan, och detta intryck stärks av indexets handel idag. Om OMXSPI härnäst dippar ner mot 570-571-området, vilket jag tror är möjligt, så stärks sannolikheten en del för att våg <C> faktiskt är slut där markeringen står. Men det visar sig först senare under veckans handel, och man bör tills vidare inte anta att våg <C> är slut. Det är för tidigt att säga så med någon större säkerhet. Däremot tror jag tills vidare fortsatt på att OMXSPI är nära en topp.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att ha handlats korrektivt i fredags, och om våg B har startat, så bör indexet gå ner mot 2640-området inom kort. Även här är det dock reducerad förutsägbarhet upp till dagsdiagrammet, och vi får se vad veckans handel påvisar. Denna veckans handel kan bli avgörande för riktningen de närmaste veckorna.

S&P 500 3 MIN

Lämna ett svar