2018-05-15 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

Det är aningen oroligt på finansmarknaderna efter att amerikanska statsobligationer dumpas, med stigande räntor som följd. 10-Year US Treasuries är i skrivande stund på nya formationslägsta. Marknaden börjar kanske återigen oroa sig för räntenivåerna, och därmed kan nästa urblåsning eventuellt vara i sin linda.

OMXSPI handlas korrektivt idag, och än så länge överlever mitt negativa scenario. Dock har ju som tidigare konstaterat inte ens 581 brutits genom och man bör inte kantra för starkt åt det ena eller andra hållet här, ur en riskhanteringssynvinkel.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 färdigställde möjligen våg V av 5 igår, men det är inte bekräftat ännu, och vi får se vad dagens inledande handel bjuder på. Men visst, det finns en möjlighet att hela våg {B} har avslutats nu.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-05-15 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 har öppnat neråt idag, vilket i viss mån stärker möjligheten att våg {B} är slut enligt markeringarna. Men, 2688 skulle behöva passeras för att stärka vågräkningen ytterligare, och dit är det fortfarande en bit.

  2. OMXSPI visar sig på styva linan idag, eftersom att börsens lustigkurrar tycker att det är bra med stigande USD/SEK – att denna klättring sen beror på ”flight to safety” på grund av global annalkande global lågkonjunktur med slakt på även svenska aktier som följd, är ingenting som bekymrar börspajasarna. Ingenting avgörande tekniskt har inträffat idag, och jag har inga förändringar mot vad jag anförde i dagens inledande analyskommentarer.

Lämna ett svar