2018-05-21 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

OMXSPI skjuter i höjden idag igen, och har skapat ett fint öppningsgap som marknaden kan stänga när våg <C> är klar. Börsen är på samma nivåer som där den senaste börsnedgången har inletts, vilket är frustrerande för professionella blankare och hedgare, och jättebra för de som bara köper utan minsta eftertanke.

Bolagens rapporter har varit urusla, sett till deras finansiering, eftersom att räntorna har stigit över linjen sedan börsen var här sist (särskilt i många länder runt om i världen), och eftersom att bolagen, framför allt i USA, finansierar sitt toppskikt av CXO:s och styrelsemedlemmar genom att låna pengar och återköpa aktier. Naturligtvis gör dock inte vanligt aktiefolk såpass komplexa analyser i flera steg, utan man tittar bara på rubrikerna i bolagsrapporterna, struntar i finansiering med mer, och köper okritiskt på sig.

Lägg därtill svaga blankare och svaga tekniska analytiker, som har låg ”conviction” i sin positionering, och du har svaret på frågan om varför börsen letat sig upp hit igen, när det finns ytterst få skäl för den att uppehålla sig ens över 500-nivån (sett till OMXSPI).

Så åter till just OMXSPI. Det ser ut som att våg <V> delar sig i en komplex korrektion, vars våg {Y} uppåt pågår just nu, enligt markeringarna. Delvåg {c} av {Y} utvecklas i skrivande stund, och bör ha lite mer kvar att göra uppåt härifrån. Så man bör vänta sig åtminstone modest kvarstående uppsida mot 597.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att vara på väg uppåt i våg 5 från starten idag, enligt markeringarna. Triangelformationen över de senaste dagarna ska – trots sin uppenbarhet, vilket ofta är ett varningstecken – nog ändå ses som våg 4, och S&P 500 kan därmed väntas ta sig till cirka 2745 för att slutföra den här marknadsfasen våg {B}.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-05-21 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. OMXSPI befinner sig vid vår stängning möjligen fortfarande i våg {b} av {Y} neråt. Det är oklart vilken formationstyp våg {Y} blir, men tills vidare ser det fortsatt relativt troligt ut att 597 uppfylls innan våg {Y} blir klar.

  2. S&P 500 stiger i våg 5 från start idag, med ett rejält öppningsgap som följd. Våg 5 bör vara klar någonstans ovanför 2745, och därpå kan våg {C} neråt mot 2400-2425 inledas.

Lämna ett svar