2018-05-23 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God eftermiddag,

Börsen tillfrisknar idag genom att handlas neråt en hel del. Allt över 400 eller åtminstone 500 (i OMXSPI) är sett till kreditberget och stigande räntor i omvärlden, naturligtvis helt orimligt.

OMXSPI kan ha gjort en oväntat kort våg {c} av {Y} igår, vilket kommer att bevisas eller förkastas de närmaste dagarna. Enligt reglerna får börsen ha toppat ut hela våg <C> igår som markeringarna visar, men, då bör inte 591 återtas de närmaste dagarna. Om så sker så har jag kanske gjort något fel någonstans. Tills vidare tror jag att det finns en god möjlighet att resan ner under Februari-botten nu har inletts.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500-terminen är ner avsevärt inför dagens handel, men, jag hittar inget trovärdigt sett att räkna våg 5 som helt avklarad igår. Därmed håller jag öppet för att markeringarna 4 och 5 är felaktiga, och att våg 4 faktiskt pågår fortfarande. Dock har jag ju som bekant 2400-2425 som mål för våg {C} när den väl startar, och i värsta fall har den redan gjort det. Men tills vidare finns det inga solida strukturella bevis för det anser jag.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-05-23 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. S&P 500 har inlett dagens handel neråt, och i skrivande stund har jag alltjämt svårt att se något sett som våg 5 skulle kunna vara slut på. Därför är jag tills vidare benägen att tro att detta bara är våg 4 neråt. Däremot så kan ju en senare kommande våg 5 bli förkortad och sluta under 3:s topp ändå – plus att nästa större våg väntas vara våg {C} neråt mot 2400-2425…

  2. OMXSPI ser ut att stänga på eller nära dagslägsta, och i värsta fall har en våg 3 neråt inletts, som då bör inleda morgondagens handel rakt neråt. Men jag är osäker på om våg 2 verkligen är slut, den kanske pågår fortfarande, och då kan den här extra eftermiddagsnedgången vara bara våg B, inför våg C av 2 uppåt inom kort.

    Överlag har dagens handel inneburit en hel del skada för kvarvarande positiva scenarion, och kan alltså innebära att den större vågen < C > av -V- tog slut redan igår.

Lämna ett svar