2018-10-12 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God kväll,

OMXSPI har fallit djupt de senaste dagarna, mer än vad jag väntade mig på kort sikt, men ändock i linje med mina långsiktigare förväntningar. Det går nu att urskilja vad som förmodligen är en komplett impuls, vilket innebär att indexet förmodligen kommer att vända uppåt i en korrektion mot 590-området inom kort. Den långsiktiga bilden har avsevärt försämrats under de senaste dagarna, och det framstår nu som ännu mer troligt att signifikant nersida mot 2012-botten är på gång framöver. Men, innan dess kan OMXSPI rekylera uppåt och till och med faktiskt göra nya högstanivåer igen – det är fullt möjligt om än inte så sannolikt. Först nu på kortare sikt väntar jag mig en rörelse mot 590. När dess utseende är känt så går det att säga mer.

OMXSPI 15 MIN

S&P 500 ser ej ut att göra en impuls neråt, som det ser ut just nu, utan det verkar snarare röra sig om en komplex formation, vilket indikerar att den här nedgångsfasen trots sin våldsamhet faktiskt bara är korrektiv. Därtill är indexet extremt översålt även i dagsdiagrammet. Sannolikheten för en tids uppgång mot kanske till och med 2900-området anser jag vara ganska hög. Men innan de närmaste dagarnas handel trillar in så måste man vara försiktig med denna slutsats, om jag har fel så finns det mer nersida kvar innan indexet har format en riktig impuls. Med andra ord ska man vara fortsatt skeptisk, men jag ser alltså en signifikant möjlighet till en upprekyl mot 2900-området under de närmaste veckorna.

S&P 500 15 MIN

Lämna ett svar