2018-10-09 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God afton,

OMXSPI har börjat indikera att den senaste tidens rörelse är en Flat-formation, vilket i sin tur pekar på att det kan finnas en hel del uppsida kvar under hösten, innan uppgångsformationen är helt slut. Dock bör indexet kunna falla ner till 590 först för att slutföra våg C i den presenterade vågräkningen. De senaste dagarnas utveckling talar alltså för att ”det riktiga” nedgångsscenariot måste skjutas på framtiden ännu mer.

OMXSPI 15 MIN

I S&P 500 är det lättare att hitta argument för att toppen är inne, men, de senaste dagarnas ryckiga handel har sänkt trovärdigheten även för detta scenario, en aning. Man gör klokt i att inta en avvaktande hållning tills vidare på kortare sikt, tills dess att marknaden har klargjort vad det är för formation som pågår från gårdagens intra-dag-botten.

S&P 500 15 MIN

Lämna ett svar