2012-02-26 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

God dag,

Solig och fin vinterdag i Sverige, och en grundlöst uppköpt aktiebörs med ett litet gap uppåt, bara för att S&P 500-terminen har handlats uppåt. Börsen upprepar alltså samma trams med planlösa, nyhetslösa ”alla-leker-följa-John-uppåt-för-alla-hinner-väl-ut-innan-toppen”-handel som innan den senaste smällen.

Förresten – i helgen blev jag klagad på i ett TA-forum någonstans på Internet, för att jag ”höll en lite väl offensiv ton” när jag kommenterade nybörjartrams från en av moderatorerna. Nu är det som så här att börsen är ett minussummespel, där courtage, avgifter för programvara, avgifter för analystjänster (som denna excellenta TA-firma du just nu scrollar runt på, för du är väl betalande medlem och inte bara en gratissnyltare) med mer, gör att man måste vinna inte bara mot andra handlare, utan även mot alla avgifter.

Börsen är ett slagfält där alla-mot-alla råder. Den är inte ett kafferep. Att ha en ingångsattityd om att börsen ska vara en trevlig liten hobby som man liksom automatiskt ska tjäna pengar på och som är något slags ”team work”, tja, lycka till med att tänka så i en Bear Market (som kanske är på väg nu). I S&P 500-terminen försvann nästan all likviditet på köpsidan (!!!) under den senaste nedgångsfasen i början av februari – så den som tror att börsen är ett ”festligt kollektiv av sköna vinnare med god ton” löper stor risk att inte ha något orderdjup att sälja till sen.

Jaja – nog med pladder om det nu. OMXSPI istället:

OMXSPI har firat måndag med att som jag misstänkte i fredagens slutkommentar inleda uppåt. Detta var tämligen väntat då S&P 500 behöver nå cirka 2760 för att slutföra sin våg {3}. OMXSPI kan antingen vara kvar i våg {Y}, eller i våg {XX} neråt, men då S&P 500 behöver utveckla lite mer lustigheter på ovansidan, så är det inte så troligt att hela uppgångsfasen är helt slut ännu. Däremot kan en kortsiktig tur neråt stå på tur efter att USA slutför sin våg {3}. Men då USA sen har våg {5} kvar uppåt så bör inte OMXSPI toppa ut uppgångsfasen just här.

OMXSPI 3 MIN

Den amerikanska fortfarande-börsbubblan S&P 500 ser ut att slutföra minimikravet för våg {3} direkt från starten av dagens handel, men bör inleda lilla våg {4} neråt inom kort. Därefter kvarstår dock våg {5} uppåt. Beroende på våg {3}:s slutliga höjd, så kan vi få se våg {5} testa 2780 eller till och med 2800.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2012-02-26 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500

  1. Den amerikanska börsbubblan S&P 500 har kanske avslutat våg {3} kort efter öppningen, men det är än så länge oklart. Kanske, kanske inte. Därmed har våg {4} kanske inletts. Men det kan alltså vara lite mer kvar på {3} först. Vi får se. I övrigt ingen förändring av dagens inledande analys för S&P 500.

  2. OMXSPI ser ut att kanske ha slutfört våg {XX} idag, som i så fall blev en liten Flat-formation. Om det stämmer bör OMXSPI nu utveckla våg {Z} uppåt, som möjligen och troligen blir kortare än våg {Y}. Men man kan ändå vänta sig att våg {Z} tar hem 578 och kanske även 580 inom kort. Men efter våg {Z}:s slut är risken för en mycket kraftig nedgång, väldigt hög. Alltså bör man redan här vara misstänksam…

Lämna ett svar