2018-02-27 – Teknisk analys OMXSPI, DAX 30, S&P 500

God dag,

Dagens börssvammel inleder jag med ett 15-minutersdiagram på DAX 30 (Tyskland) ser relativt svagt ut, och i värsta fall håller indexet på att utveckla en Terminal Failure i vågposition C av den här uppåtrekylen. I så fall ska indexet rakt ner inom kort, tillsammans med övriga hutlöst övervärderade aktiebörser. Säljsignaler finns på 12400 och 12225 – passeras bägge dessa så är risken hög för en rejäl fortsättning neråt. DAX 30-analys på fler tidshorisonter hittas här.

DAX 30 15 MIN

Den svenska börsen uppvisar nyktert beteende idag och har inte nämnvärt ryckts med av amerikanernas börsbubbla-uppgång (våg {3}) under slutet av gårdagens USA-handel. Strukturellt är det svårt att säga om våg {XX} verkligen är slut redan. Man kan tänka sig att våg {XX} blev väldigt kort, och att våg {Z} faktiskt blir en NLT-formation som är mer eller mindre klar redan, och då borde OMXSPI vända neråt redan här. Men jag har svårt att få ihop det med min uppfattning att USA-börserna borde ha lite mer kvar att göra uppåt, totalt sett.

Så jag är tveksam till om våg <C> som helhet kan vara klar redan. Jag kan just nu inte riktigt avgöra om det jag tror är våg {XX} är klar, och om våg {Z} är klar eller pågår. Strukturellt är bäggedera alternativen öppna tills vidare. Det enda jag är ganska säker på är att OMXSPI inom kort bör vända neråt rejält, antingen från den här nivån, eller från en aning högre prisnivåer. Vi får se.

OMXSPI-analysen på övriga tidshorisonter uppdateras senare idag.

OMXSPI 3 MIN

Den amerikanska börsbubblan S&P 500 fylldes igår på med lite mer luft, och våg {3} vågade sig så långt upp som 2780, vilket var lite mer än vad jag hade räknat med, men dock inom ramarna. Om min vågräkning nu ska vara rätt, så ska detta börselände ner mot cirka 2750-området för att slutföra våg {4}. Därpå bör våg {5} uppåt kvarstå, vilken om den ska följa normalutfallet, bör passera våg {3}:s topp. Risken finns dock att våg {5} sen blir en NLT-formation, som inte orkar till ny topp, utan konsoliderar i sidled, för att sedan följas av stora våg -1- neråt som bör bli en rejäl nedgångsformation som förmodligen drar genom Daily MA200 och den senaste botten kring 2530 med lätthet. S&P 500-analysen på övriga tidshorisonter uppdateras senare idag.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2018-02-27 – Teknisk analys OMXSPI, DAX 30, S&P 500

  1. Den amerikanska börsbubblan S&P 500 säljs av en del, efter att den nye FED-chefen idag har sagt – fast med lite snällare ord – att USA-börsen är övervärderad bubbla och att räntorna ska upp för att punktera den här improduktiva börsbubblan som dränerar resten av USA:s ekonomi på ”monetary velocity” genom att börsmupparna köper upp aktier på allt mer sinnessjukt övervärderade nivåer.

    Detta verkar ha inlett vad som kan vara våg {4} neråt, från våg {3}:s förmodade slut. Men våg {4} måste gå under 2755 vid sin slutpunkt, innan så sker kan man tyvärr inte vara helt säker på att ens våg {3} är slut här.

  2. I OMXSPI verkar det mer och mer som att våg {XX} alltjämt pågår som någon slags sidledes korrektiv formation. Våg {Z} uppåt bör kvarstå, och bör sammanfalla med att USA-börsen gör klart våg {5} uppåt (se S&P 500-diagrammet ovanför för mer information om det).

Lämna ett svar