2017-07-05 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI har idag skapat en aning mer klarhet, och man kan nu konstatera att vi på nersidan har en bra signalnivå på 578.35, ett brott av vilken föreslår att ett negativt scenario med betydande nersida troligen pågår. Samtidigt har vi på uppsidan fått fram 583.65, en passage av vilken starkt föreslår en fortsättning uppåt och att det för tillfället negativa scenariot som går att räkna på, troligen inte stämmer. Så förutsägbarheten har förbättrats en aning. Mitt favoritscenario tror jag nu lite mer på, alltså, att OMXSPI ska fortsätta uppåt härifrån. Men, tills vidare är det ännu inte läge att helt avskriva negativa möjligheter.

I S&P500 har läget inte ändrats nämnvärt under måndagens handel, och därpå följande terminshandel. Man kan fortfarande inte säga med säkerhet om våg {2} pågår eller om våg {3} pågår, men däremot konstaterar jag som tidigare att jag tror att våg {3} kommer att passera våg {1}:s topp inom kort, oavsett om den har inletts redan eller ej.

2 tankar kring ”2017-07-05 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

  1. S&P500 har inlett dagens handel något neråt, men inte ändrat någonting i den övergripande tekniska bilden, inför stängningen av handeln på Stockholmsbörsen. Fortfarande oklart vart våg { 2} kan ha tagit slut…

  2. Ingenting avgörande har inträffat i OMXSPI inför vår stängning, men jag tycker ändå det ser positivt ut och jag tror på en fortsättning uppåt.

Lämna ett svar