2017-07-06 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

Trevlig semester jag får, då marknaden krånglar till formationerna så pass så att jag får jobba mer eller mindre full tid ändå. OMXSPI har idag skapat ett genombrott neråt, men jag fortsätter vara tveksam kring vilken vågräkning som är korrekt, och jag har hittat ett trovärdigt alternativ, som innebär att våg [II] (tidigare våg (2)) förlängdes och blev en komplex korrektion.

Make no mistake, risken idag har höjts några snäpp då OMXSPI har brutit genom viktiga stödnivåer, och man måste vara beredd på en fortsättning starkt neråt. Det kan inträffa. Men marknaden gillar att skapa falska utbrott, åt bägge hållen.

Enligt ovanstående vågräkning pågår våg (Y) av [II] just nu, och kan i så fall bli en ZigZag-formation, vars minimikriterier är klara. Om OMXSPI återtar 580.90, så är denna justerade teori mer troligt den korrekta, men fortfarande skulle 585.20 och senare även 591 behöva återtas för att maximera trovärdigheten i scenariot. Jag tror fortfarande att OMXSPI ska uppåt i våg [III] inom kort, men som dagens handel visar så var jag för tidigt ute med min uppfattning att våg [II] var slut.

S&P500 har inte gjort någonting avgörande under gårdagens handel, och det är fortsatt oklart om våg {2} är slut och i så fall exakt var, eller om våg {3} redan har inletts.

2 tankar kring ”2017-07-06 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI har *kanske* gjort klart en impuls vid dagslägsta, och bör då rekylera uppåt en aning, vilket verkar ha påbörjats. OM jag har rätt, så ska indexet ta sig genom 580.90-området, och avsluta våg (Y) enligt markeringarna, och förmodligen då ta sig vidare uppåt. Men tills vidare är detta ändå ett riskfyllt läge, om den här upprekylen misslyckas, så kan ett mer negativt scenario än vad jag har kalkylerat med, vara under uppsegling.

  2. Verkar mer och mer som att en triangel pågår i slutskedet av våg { 2 }, och att våg { 3 } inte har inletts ännu. Men den bör inledas inom kort.

Lämna ett svar