2017-06-08 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500, med mer.

Tjena. OMXSPI ser ut att vara i mitten av våg (5), och bör fortsätta uppåt om denna teori stämmer, mot som tidigare konstaterat 598-600-området. Minimimålet är däremot endast på 595.

S&P500 har kanske gjort klart våg 4 under dagens handel, och man måste inkräkta lite på slutet av våg IV av 3, vilket i det här fallet kanske kan vara godtagbart. Jag anser dock att det är aningen oklart om S&P500 är i våg 4 eller 5, vi får se. Oavsett vad så bör våg 5 inom kort slå genom mot 2450-området.

Potentiella geopolitiska flashpoints som har bubblat upp över natten är dels Qatar och även Ukraina-Novorossiya.

Qatar har mobiliserat trupper längs med gränserna, och hotar att öppna eld mot grannländers fartyg om de tar sig in i qatariska vatten.

Och den olagliga och illegitima och de facto nazistiska kuppregimen i Ukraina som installerades av US State Department i den olagliga statskuppen 2014, har under natten klippt mobilnätet i Novorossiya, vilket kan vara försteg till en regelrätt invasion, istället för det nuvarande beteendet då ukrainska trupper skjuter sönder hus efter hus längs med frontlinjen, hus med civila i. En storskalig ukrainsk invasion av de före detta ryska områdena som Sovjetdiktatorer helt odemokratiskt och administrativt införlivade i Ukraina 1922 (precis, ur-Ukraina är egentligen bara cirka 15% av dagens landarealer… men detta och mycket annat visste läsaren förmodligen ingenting om, om denne läser svensk mainstream-fördumningsmedia, något jag starkt avråder från…), mot befolkningens vilja, kan i värsta fall leda till att Ryssland tvingas kliva in och demolera den ukrainska nazistiska kupp-regimens armé, alltså, regelrätt krig.

Och så har vi Nordkorea som testar nya robotsystem hela tiden, nu senast nya sjömålsrobotar, samtidigt som amerikanska hangarfartygsgrupper finns i området.

Många geopolitiska triggers på bordet.

4 tankar kring ”2017-06-08 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500, med mer.

  1. Brasilianska börsindexet Bovespa ser uruselt ut för tillfället. Om inte 65600 kan återtas, så finns det goda anledningar att anta detta bara är våg {2} som pågår, med våg {3} neråt kommandes inom kort…

  2. Crude Oil Brent testar ett viktigt stöd i veckodiagrammet just nu… emedan den övergripande formationen pekar mot $80 på sikt, så kan man absolut inte utesluta en eventuell tur ner mot $40 innan nästa uppgång… å andra sidan föreslår dagsdiagrammet att stödet kommer att hålla.

  3. OMXSPI ser ut att vara i slutskedet av våg C av (b), och bör inom kort inleda våg (c) av (5) uppåt, mot 598-600-området. Våg B bröt inte genom våg (3):s topp, vilket gör att sannolikheten för att våg (5) ska vara över redan är låg, om än inte noll…

    Våg (c) uppåt bör alltså starta relativt snart, tror jag just nu.

  4. OMXSPI verkar härja på med våg (b) av (5) inför dagens stängning. Vissa tecken finns på att våg (5) kanske blir en sidledes triangel trots allt, och i så fall blir det inga nya högsta-noteringar vid våg (5):s slut. Detta bör avgöras imorgon, tills vidare är det bara en av ett par möjligheter jag ser intra-dag, varav de fortsatt mest troliga pekar på att våg (c) går mot 598-600-zonen.

Lämna ett svar